Ford Motor recheamă aproximativ 85.000 de SUV-uri Explorer echipate cu pachetul Police Interceptor Utility, pe piaţa americană, din cauza temerilor legate de producere a unor incendii la motoare, potrivit Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite, transmite agenția Reuters, potrivit economedia.ro.
Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi, transmite Reuters.
Te-ar putea interesa și: Ford recheamă în service 456.565 de SUV-uri şi camionete. Probleme cu bateria
foto: Ford
Ford a rechemat 85.000 de SUV-uri, din cauza unei defecțiuni a motorului, care ar putea cauza incendii. În cazul acestei defecțiuni, uleiul şi combustibilul ar putea fi eliberate în compartimentul motorului şi s-ar putea acumula în apropierea surselor de aprindere, ceea ce ar putea duce la un incendiu, a transmis autoritatea de reglementare.
Sunt afectate SUV-urile din modelele anilor 2020-2022, echipate cu motoare hibride de 3,3 litri şi pe gaz.
Ford Explorer cu pachetul Police Interceptor Utility este echipat cu opţiuni de propulsie mai bune, întăriri structurale şi depozitare de marfă, în comparaţie cu modelul de bază vândut civililor.
Ford Motor Company este una dintre cele mai mari și mai vechi companii producătoare de automobile din lume, cu o istorie din 16 iunie 1903, când a fost fondată de către Henry Ford.
Prin intrarea pe piață, compania a făcut ca mașinile să fie accesibile pentru publocul larg.
Sediul companiei se află la Dearborn, Michigan, SUA, iar CEO-ul (2023) este Jim Farley. Ford înregistrează venituri de aproximativ 160 de miliarde USD (potrivit datelor din 2023) și are aproape 173.000 de angajați în toată lumea.
Compania a revoluționat industria auto, primul model emblematic fiind Ford Model T, lansat în 1908, prima mașină accesibilă pentru toată lumea.
Mai mult, Henry Ford a fost și printre primii care au introdus conceptul de „capitalism social” în lume, introducând plata cu ziua în rândul angajaților săi (5 dolari/pe zi, ceea ce erau mulți bani pe atunci).
Te-ar putea interesa și: O nouă investiție masivă a fraților Pavăl. Proprietarii Dedeman au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova