- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Românii pot avea BMW-uri la prețuri de nimic! Oferta Ministerului Justiției te pune pe gânduri

07 Oct, 20:41 • Bugiu ⁠Ana Maria
Românii pot achiziționa BMW-uri și alte autoturisme de lux la prețuri reduse, datorită licitațiilor organizate de Ministerul Justiției. ANABI oferă vehicule sechestrate.
Românii pot avea BMW-uri la prețuri de nimic! Oferta Ministerului Justiției te pune pe gânduri

Românii au acum ocazia să cumpere BMW-uri la prețuri extrem de accesibile, datorită licitațiilor organizate de Ministerul Justiției pentru bunurile sechestrate în cadrul anchetelor penale, potrivit bugetul.ro.

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) scoate la vânzare mai multe autoturisme, printre care și modele de lux, la prețuri semnificativ mai mici decât cele de pe piața liberă.

Un exemplu notabil este un BMW M850i XDRIVE din 2019, care are doar 15.827 de kilometri parcurși. Evaluată la 85.300 de euro, mașina va putea fi cumpărată la un preț de pornire de 42.428 lei. Cei interesați de achiziție au termen limită până pe 15 octombrie 2024 pentru a se înscrie la vizionare. Mașina va putea fi inspectată în perioada 21-22 octombrie 2024, iar licitația se va desfășura pe 30 octombrie, între orele 8:30 și 16:00.

Te-ar mai putea interesa și: Lovitură pentru BMW: peste 1,5 milioane de maşini, rechemate în service. Probleme descoperite la sistemul de frânare

foto: BMW

Românii pot avea BMW-uri la prețuri de nimic! Oferta Ministerului Justiției te pune pe gânduri

ANABI oferă și un BMW 730 LD din 2015, cu un rulaj de 132.120 kilometri, la un preț de pornire de 16.015 euro. Un alt model disponibil este un Lamborghini Urus din 2020, cu sub 19.000 de kilometri, care este listat la 273.700 de euro.

Pentru a participa la licitații, doritorii trebuie să se înregistreze pe site-ul ANABI, să își completeze datele personale și să plătească o garanție de participare de 10% din prețul de pornire. Această garanție trebuie achitată prin transfer bancar, iar dovada plății este un document esențial pentru înregistrare. După ce sunt înregistrați, participanții pot oferi oferte online în pași de 5-15% din valoarea de pornire a licitației.

Dacă cineva câștigă licitația, ANABI va trimite o confirmare, iar cumpărătorul va avea cinci zile pentru a plăti diferența de preț. Certificatul de Adjudecare primit va servi ca titlu de proprietate, iar noul proprietar va putea prelua vehiculul de la locul de depozitare specificat în anunțul de licitație.

“Câștigătorul va fi notificat asupra faptului că diferența de preţ a bunului adjudecat se achită în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la momentul adjudecării și îi vor fi transmise coordonatele bancare de virament.

Bunurile adjudecate pot fi preluate din locul de depozitare specificat în anunțul de licitație pe cheltuiala adjudecatarului”, se arată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Te-ar mai putea interesa și: BMW recheamă în service peste 140.000 de mașini electrice Mini Cooper, din cauza unui risc de incendiu