- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Se redeschide Valea Oltului! Șoferii vor putea circula de astăzi

07 Aug, 13:45 • Bugiu ⁠Ana Maria
Valea Oltului se va redeschide mai repede decât era preconizat. Ministrul Transporturilor a făcut anunțul.
Se redeschide Valea Oltului! Șoferii vor putea circula de astăzi

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, într-o vizită la un șantier de construcții, alături de Premierul României, Marcel Ciolacu, live pe Facebook, că circulația rutieră în timpul zilei pe Valea Oltului (DN7) se va redeschide mai repede decât termenul preconizat, anume în cursul acestei seri (miercuri, 7 august 2024), de la ora 20.00.

Te-ar putea interesa și: Anunțul momentului pentru românii care vor circula pe Valea Oltului. Când se deschide circulația

foto: Valea Oltului

Se redeschide Valea Oltului! Șoferii vor putea circula de astăzi, de la orele 20:00

Valea Oltului se va redeschide mai devreme decât era preconizat și este o veste binevenită pentru șoferii care frecventează acest traseu, care este un punct cheie în rețeaua rutieră a țării noastre.

„Dl Cristian Pistol (directorul CNAIR, n.red.) a primit azi-dimineață înștiințare de la compania turcă (care a realizat lucrările de defrișare, n.red.) că se devansează termenul de 9 august când trebuia să fie data în circulație Valea Oltului pe timpul zilei. Astfel, din această seară de la ora 20.00 se va deschide (circulația pe Valea Oltului, n.red), au terminat lucrările”, a declarat ministrul Transporturilor.

Circulaţia rutieră pe Valea Oltului a fost închisă de pe 8 iulie, doar pe timpul zilei, între orele 6:00 şi 20:00, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti.

Autostrada Sibiu-Pitești are scopul de a conecta coridorul IV pan-european, care leagă Europa de Vest de Marea Neagră. După ce se va finaliza proiectul, timpul de călătorie între aceste două orașe se va reduce semnificativ.

Închiderea temporară a traseului Valea Oltului a fost una dintre măsurile esențiale care pot conduce la finalizarea proiectului Autostrada Sibiu-Pitești. Pe măsură ce lucrările continuă, vor mai apărea și alte restricții, tot temporare. Totuși, autoritățile doresc să minimizeze impactul acestora asupra traficului.

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu vizitează marți șantierul de pe Valea Oltului: ”Stadiul lucrărilor este la 40%. Pe 9 august se reia circulația”