„Daca taxa va fi eliminata sau diminuata masiv, vanzarile noastre vor fi afectate pe plan intern unde putem sa ne asteptam chiar la o injumatatire a lor”, a spus Stroe, citat de NewsIn.
Dacia a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 1,55 miliarde euro, cu 29% mai mult fata de nivelul de 1,2 miliarde euro atins in 2005. Dacia a vandut anul trecut aproape 108.000 de automobile in tara si 80.000 la export.
Vicepresedintele Dacia a spus ca pana acum nu s-au vazut efectele taxei in vanzarile Dacia, chiar daca acestea au scazut cu 30% in primele doua luni. „Ianuarie si februarie sunt prin traditie luni slabe si pentru Dacia, deci inca nu avem motive de ingrijorare”. Stroe a subliniat insa ca daca taxa ar urma sa fie revizuita, acest proces ar urma sa dureze cateva luni, si deci efectele negative asupra vanzarilor Dacia s-ar vedea in ultimele cinci – sase luni ale acestui an.
Stroe a spus ca daca taxa va fi revizuita, cifra de afaceri a companiei va fi afectata cu mai putin de 50%, deoarece Dacia se concentreaza din ce in ce mai mult pe exporturi si este multumita de evolutia Logan pe plan international.
Constantin Stroe, a declarat, luni, ca ii va prezenta primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu, o solutie conforma cu normele UE pentru modificarea taxei de prima inmatriculare.
Comisia Europeana a decis, saptamana trecuta, sa declanseze procedura de infrigement (incalcarea tratatului de aderare) impotriva Romaniei, din cauza ca taxa de prima inmatriculare auto discrimineaza masinile la mana a doua aduse din alte state membre.
Taxa de prima inmatriculare, in vigoare de la 1 ianuarie 2007, se calculeaza in functie de trei variabile: vechimea masinii, tipul de catalizator (euro) si capacitatea cilindrica a masinii.