- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Țepe pe bandă rulantă în România. Samsarii au început să dea kilometrii înapoi și la mașinile electrice

13 Feb, 19:41 • Stefan Simion
Din ce în ce mai mulți români ajung să-și cumpere mașini „prietenoase cu mediul", convinși că acestea „reprezintă viitorul" și pentru că sunt împinși de politicile de la Uniunea Europeană (UE). Totuși, din păcate, tot mai mulți ajung să-și ia țeapă cu mașinile electrice sau hibrid.
Țepe pe bandă rulantă în România. Samsarii au început să dea kilometrii înapoi și la mașinile electrice

Din ce în ce mai mulți români încep să caute mașini electrice sau hibrid, pentru a trece în modul „ecologic”. Din nefericire, pe fondul creșterii interesului față de astfel de vehicule, și escrocii s-au adaptat „nevoilor din piață”. Astfel, românii de bună credință, care-și achiziționează mașini electrice second-hand, au început să fie țepuiți cu privire la rulajul mașinii.

Practic, „șmenarii” au început să dea înapoi kilometrajul din bord. Mașinile germane sunt cele mai afectate de fraudarea kilometrajului. Mașina care-l are cel mai des dat înapoi este luxosul sedan Audi A8. Dintre toate A8-urile verificate pe platformă, 30,6% au avut kilometrajul falsificat.

Din top 10 mașini care au cel mai des kilometrajul falsificat, 6 sunt vehicule germane, precum Audi A7, BMW X5, BMW Seria 7 și Volkswagen Touareg. Marea lor majoritate sunt autoturisme cu prețuri peste medie, motiv pentru care samsarii, respectiv proprietarii ce recurg la manopere dolosive, încearcă să creeze impresia că marfa pe care o scot la vânzare este cât mai puțin folosită, în scopul obținerii de profituri grase, dar nejustificate.

 

Care sunt mașinile preferate ale samsarilor, când vine vorba despre kilometrii dați înapoi

 

Pe aceeași listă se mai găsesc și modele de la alți producători, precum Ford Mustang, locul al doilea pe listă, cu 25,7%, urmat de Ford Fusion, locul 10, cu 22% dintre kilometraje date înapoi, Volvo XC70, poziția 14, cu 21,1%, respectiv Opel Insignia, pe locul 19, cu 19,5%.

În cazul mașinilor hibrid, ponderea mașinilor cu kilometrajul dat înapoi pentru Volkswagen Jetta este de 27%, în medie, față de versiunile diesel – 24,1% sau pe benzină – 22,4%.

Specialiștii în domeniul auto avertizează: cumpărătorii trebuie să verifice kilometrajul la un service specializat, înainte de a face tranzacția. Altfel, riscă să piardă foarte mulți bani la vânzare și ulterior, pentru a face reparații la autoturism.

Vehiculele electrice care au kilometrajul dat înapoi prezintă cel mai mare risc, pentru că bateriile degradate în urma rulajului determină în mod inevitabil reparații costisitoare. Astfel, determinarea kilometrajului real joacă un rol critic atunci vrei să cumperi o mașină electrică sau hibridă „SH”, informează Profit.

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult