- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Tesla recheamă peste 125.000 de vehicule în fabrică! Mașinile prezintă grave probleme la centurile de siguranță

03 Jun, 21:38 • Alexe Raluca
Tesla recheamă în fabrică peste 125.000 de autoturisme în vederea remedierii problemelor la centurile de siguranță.
Tesla recheamă peste 125.000 de vehicule în fabrică! Mașinile prezintă grave probleme la centurile de siguranță

Nu este pentru prima dată când Tesla recheamă mașini pentru probleme de siguranță, cea de acum, referitoare la centurile de siguranță, fiind nouă pe listă.

Citește și: Chinezii au lansat o nouă gamă de maşini electrice cu preţuri accesibile. Tesla resimte din ce în ce mai acut concurenţa

Tesla recheamă peste 125.000 de vehicule în fabrică

Compania de mașini electrice recheamă în fabrică 125.227 de vehicule din cauza unei probleme cu sistemul de avertizare a centurilor de siguranță, relatează Reuters. Potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA), șoferul ar putea să nu aibă centura pusă și totuși lumina de avertizare și semnalul acustic să nu se activeze. Această defecțiune încalcă cerințele federale de siguranță și ar putea crește riscul de accidentare.

Modelele Tesla afectate includ unele vehicule Model S din perioada 2012-2024, Model X din perioada 2015-2024, Model 3 din perioada 2017-2023 și Model Y din perioada 2020-2023. Pentru a remedia problema, Tesla va schimba senzorul de la dependența de greutatea scaunului la posibilitatea în care catarama este conectată și mașina este pornită.

Și în decembrie Tesla a rechemat peste două milioane de vehicule în urma problemelor de siguranță legate de Autopilot. În urma unei anchete a NHTSA, ce a durat peste doi ani, mai multe rechemări au urmat începând din acest an.

În ianuarie, Tesla a rechemat 200.000 de vehicule Model S, X și Y din 2023 din cauza unei probleme de software care împiedica camera de marșarier să funcționeze când mașina este în marșarier. Tesla a rechemat și 3.878 de Cybertruck-uri în aprilie după ce a descoperit că o placă de accelerație ar putea să se desprindă.

Pe lângă vehiculele electrice, Tesla oferă soluții integrate de energie regenerabilă pentru case și afaceri, inclusiv panouri și acoperișuri solare. Aceste produse sunt proiectate pentru a produce energie curată și pentru a reduce dependența de combustibilii fosili.