- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Trafic blocat pe Valea Oltului, DN7! Când încep restricțiile și cât timp vor dura

29 Sep, 12:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Trafic blocat pe valea Oltului! Află când vor începe restricțiile și cât vor dura.
Trafic blocat pe Valea Oltului, DN7! Când încep restricțiile și cât timp vor dura

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat că în perioada 30 septembrie – 25 octombrie vor exista restricții de circulație pe Drumul Național 7 (DN 7), care leagă Râmnicu Vâlcea de Sibiu. Traficul rutier va fi închis pe trei sectoare ale acestui drum, la intervale regulate de 15 minute, în anumite porțiuni kilometrice, potrivit Antena 3 CNN.

Aceste sectoare sunt localizate între kilometrii 198+200 și 207+000, 216+000 și 219+000, 224+000 și 227+300 și între 228+000 și 233+200.

Te-ar mai putea interesa și: Valea Oltului a fost redeschisă complet, în această seară. Mesajul lui Sorin Grindeanu pentru români

foto: trafic valea Oltului

Trafic blocat pe Valea Oltului, DN7! Când încep restricțiile și cât timp vor dura

Traficul va fi oprit pe segmente de aproximativ 300 de metri, timp de maximum 15 minute, după care va fi reluat temporar, permițând vehiculelor să circule pe perioade scurte de timp. Acest regim de circulație alternant va rămâne în vigoare până pe 25 octombrie, conform anunțului oficial al Centrului Infotrafic.

Măsura de închidere temporară a traficului s-a luat pentru desfășurarea unor lucrări de stabilizare a versanților din zonele afectate și pentru îndepărtarea blocurilor de rocă și a vegetației, care pot pune în pericol siguranța traficului.

După finalizarea acestor lucrări, se vor introduce și alte restricții, care vor permite circulația pe un singur sens, controlată prin semaforizare și piloți de trafic. Aceste restricții trebui să faciliteze continuarea lucrărilor de întreținere și reabilitare a drumului.

Nu vor exista restricții pe timpul nopții, permițând circulația liberă în aceste intervale. Programul zilnic al lucrărilor este stabilit:

  • de luni până joi, acestea se vor desfășura între orele 07:00 și 16:00
  • vineri între 07:00 și 14:00
  • sâmbăta între orele 07:00 și 18:00

Se încearcă reducerea impactului asupra traficului în orele de vârf și în perioadele cu trafic intens, pentru a minimiza disconfortul conducătorilor auto care tranzitează DN 7 în această perioadă.

Autoritățile recomandă conducătorilor auto să respecte indicațiile piloților de trafic și semnalizările de pe drum și să ia în calcul eventualele întârzieri cauzate de aceste lucrări atunci când își planifică deplasările în zonă.

Te-ar mai putea interesa și: Se redeschide Valea Oltului! Șoferii vor putea circula de astăzi