- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

5 Sfaturi pentru un Start-up

08 Dec, 16:00 • Redactia DailyBusiness

1. Sfaturi specifice despre cum poti evita erorile unui start-up, despre cum poti sa monetizezi anumite pasiuni sau abilitati, despre ce trebuie sa faci ca afacerea ta sa continue sa functioneze si sa treaca impasul in care a ajuns, despre cum sa-ti cresti vinzarile, sau despre cum sa … (pune aici orice dificultate vrei), nu pot fi concepute fara o cunoastere cit mai amanuntita a problemei si nu pot fi facute publice deoarece cred eu ca ar plictisi (cu exceptia persoanei care a solicitat acea opinie). La inceput de drum si generalitatile cvasi-prezente pe internet iti pot fi de folos.
 
2. Fii pregatit pentru citeva luni bune in care o afacere aflata la inceput nu va produce profit sau va produce putin fata de asteptarile tale. De asemenea fii pregatit pentru a cauta variante cit mai eficiente de implementare a unei sugestii sau idei. Faptul ca tu ai administrat acea afacere iti confera atuul de a o cunoaste extrem de bine.

3. Tu esti principalul actor in filmul afacerii tale indiferent daca aceasta se afla la inceput sau nu. Nici un consultant nu iti poate pune pe picioare afacerea de la zero. Aici ai nevoie de un asociat.

4. Am cautat de curiozitate pe internet, pe siteuri in limba romana, anunturi postate in care se cautau asociati pentru o afacere. Majoritatea celor care au postat acele anunturi detineau fie active si bani, fie cunostinte tehnice de specialitate in domeniul in care doreau sa se asocieze si cautau persoane cu abilitati comerciale si de management.

5. Pentru start-upuri si imm-uri intotdeanua este loc pe piata. Exista destule nise de piata care nu pot fi exploatate de catre companiile mari sau de catre corporatii, si de asemenea exista nise care sint inca ne-exploatate. Nu mai punem la socoteala managementul financiar defectuos care a scos din piata foarte multe afaceri. Deci loc exista. Pozitionarea cit mai buna pe o anumita nisa este esentiala. Coroborata cu optimizarea structurii costurilor, poate face diferenta intre succes sau faliment.

Urmărește Daily Business pe Google News