In ultimii ani numarul evenimentelor din Bucuresti si din toata tara a crescut intr-un ritm rapid. Aproape zilnic au loc evenimente importante, interesante, care concureaza in forta pentru a obtine atentia, participarea, dar si banii de bilete de la noi.
Insa oamenii pleaca uneori de la aceste evenimente nemultumiti ca nu au vazut ce isi doreau sau nu au aflat ce anume ii interesa. Iata citeva idei pentru a obtine cit mai mult de la un eveniment la care participam.
1. Stabileste-ti 1-2 obiective clare pentru care participi la eveniment. De ce te duci: sa pierzi timpul, sa te intilnesti cu prietenii, sa intilnesti persoane interesante/importante, sa afli lucruri noi sau raspunsuri la intrebari pe care le ai? Stabileste-ti obiectivele si ai grija sa le duci la indeplinire!
2. Inscrie-te la eveniment cit poti de repede. In felul acesta te asiguri ca vei participa si te motivezi sa ajungi la eveniment. Nu lasa pe ultima clipa inscrierea, pentru ca e posibil sa nu mai gasesti loc.
3. Chiar daca taxa de inscriere este foarte mare, insista! Daca iti doresti sa participi, vorbeste cu organizatorii. Poate au reduceri de vreun fel, poate poti sa lucrezi ca voluntar in schimbul participarii la eveniment sau macar al unei reduceri!
4. Participa! In loc sa stai sa privesti de la distanta, incearca sa te implici. Vorbeste cu oamenii, pune intrebari, vezi ce zic organizatorii si, mai ales, cauta posibilitatea de a vorbi cu invitatii importanti. E surprinzator cum oamenii platesc taxe de admitere imense si nici macar nu incearca sa ii abordeze pe vorbitorii de la eveniment, in conditiile in care nu i-ar costa nimic sa puna citeva intrebari directe!
5. Nu evada din sala dupa prezentari! Poate mai importanta decit orice prezentare este posibilitatea de a discuta si socializa cu participantii si invitatii. E sansa de a cunoaste oameni si de a schimba opinii pe subiectele care te intereseaza. De aceea esti acolo, pentru ca te intereseaza subiectele respective, asa este?
6. Comunica eficient. Implica-te in conversatii dar fa-o cu masura, pentru ca toti oamenii sa aiba posibilitatea sa isi spuna parerea. Lasa-le si altora posibilitatea sa spuna ce cred. In fond, opiniile tale le stii, incearca sa vezi ce opinii au ceilalti!
7. Inscrie-te pe o lista de mailing pentru a primi feed-back! Organizatorii fac intotdeauna liste cu participantii, pentru a putea sa trimita si alte informatii catre participanti, fie legate de evenimentul respectiv, fie cu privire la noi evenimente!
Organizarea evenimentelor este o activitate complexa. Intotdeauna, organizatorii isi doresc sa afle care este reactia participantilor, ce le-a placut si ce nu. Si, mai ales, ei isi doresc sa se asigure ca vor putea sa ofere tuturor informatiile si experientele pe care si le doresc, fie ca e vorba de subiectele abordate, fie ca e vorba despre invitatii dorite. Iar una dintre solutii este ca participantii sa se implice activ si sa le ofere informatii relevante.