- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cand vom intelege noi ceea ce ungurii au inteles de mult?

28 Jul, 10:06 • Redactia DailyBusiness

INCREDIBIL !!!

Unde vom ajunge ??? Cat se mai poate indatora tara aceasta ? Pe spatele cui isi ia guvernul aceasta raspundere ?
Iata masurile adoptate in paralel de doua state, „tinere” member a Uniunii Europene:

Romania: ” Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903: Sunt discutii cu FMI pe tema unui nou imprumut”
Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, i-a anuntat pe reprezentantii patronatelor ca exista discutii privind un nou imprumut de la FMI, dar inca nu a fost stabilita o suma, ci doar domeniile pe care ar trebui sa se axeze investiaiile;” http://www.zf.ro/eveniment/coraci-sunt-discutii-cu-fmi-pe-tema-unui-nou-imprumut-6738580/

Ungaria: Premierul ungar Viktor Orban: „Eliberarea” Ungariei de Fondul Monetar International (FMI) este un pas inainte catre autodeterminarea natiunii, iar dupa ce actualul acord stand-by expira in octombrie, Budapesta nu va mai fi legata de institutia internationala.” „Eliberarea de FMI este un pas catre autodeterminre nationala”; a mai adugat premierul ungar. https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/premier-ungar-eliberarea-ungariei-de-fmi-este-un-pas-catre-autodeterminarea-natiunii-46454

Deci Ungaria constientizeaza ca luarea imprumuturilor de la FMI reprezinta o subjugare in fata unui colos financiar. Care este diferenta intre FMI si orice alta banca comerciala sau institutie financiara de credit? Diferenta consta in puterea incomensurabila de a crea o dependenta totala a statelor fata de aceasta institutie.
Care estea diferenta intre romanul de rand si statul roman? De ce in Romania nu se face simtita sinergia ? Cum se poate ca statul este mai slab decat puterea totalului locuitorilor acestuia ? Cum poate pretinde statul roman, de la populatie, un comportament rational, cand statul in sine are un comportament irational?

Financial Times: „Sosirea delegatiei FMI la Bucuresti la aproximativ o saptamana dupa plecarea furtunoasa din Ungaria este marcata de o anumita ironie”, remarca Financial Times, intr-un articol publicat luni, 26 iulie care analizeaza succint relatia Romaniei cu FMI comparativ cu cea a Ungariei. „Preferand rolul de pugilist(Ungaria n.a.) aceluia de pudel (Romania n.a.), primul ministru al Ungariei Viktor Orban le-a transmis celor de la FMI sa reformuleze conditiile sau sa renunte la accord”.
https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/premier-ungar-eliberarea-ungariei-de-fmi-este-un-pas-catre-autodeterminarea-natiunii-46454

Iata cum suntem perceputi in Europa, pudeli si nu un stat care se respecta si care negociaza cu FMI dintr-o pozitie solida, cel putin din punct de vedere al increderii si puterii de adoptare de masuri constructive care sa duca la crearea unui mediu de afaceri care in viitor sa constituie baza solida de rambursare a acestor imprumuturi.

Acum 20 de ani aveam alte vise, alte aspiratii si alte sperante. Starea de spirit era de curaj, inflacarare si imbold. Eram convinsi ca vom schimba fata tarii, ca Romania va arata altfel, ca vom intra in randul tarilor dezvoltate care au ajuns la aceste realizari datorita regimului democrat-capitalist. Unde am gresit? De ce am picat la acest examen?

Urmărește Daily Business pe Google News