- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

„In Bruges” (II)

22 Oct, 23:34 • Redactia DailyBusiness

Podurile de piatra, vechi de sute de ani, de unde-i vine si numele orasului (in norvegiana, Bryggja insemna pod, punte) si portile ce deschid cai de acces spre piatete sunt pline de turisti doritori de amintiri pastrate in poze.
In gradinile din spatele catedralei Sf. Maria te asteapta din 1987 o lucrare a unui sculptor flamand, Rik Poot, numita Cei patru cavaleri ai Apocalipsei. Fericirea de pe chipurile oamenilor care se lasa pictati pe pod sau care intra cu avant, in calesti, in aceasta piateta dispare dintr-odata, cand dau cu ochii de cei patru cavaleri, care le ingheata sangele in vine.
[img=504]Antichrist[/img]

Ii deosebesti cu usurinta, daca indraznesti sa te apropii, pe Antichrist dupa arcul din mana stanga, Foametea dupa balanta, Razboiul dupa sabia din mana dreapta, iar cei trei sunt urmati de cavalerul Mortii. Bancile care sunt in jurul sculpturilor sunt aproape libere, oamenii nedorind o meditatie la sfarsitul lumii in orasul desfatarilor culinare.

Cele cinci locuri de unde poti lua o barca pentru o calatorie pe canale sunt numerotate si usor de recunoscut pentru ca multimea de turisti ce asteapta nu scade la nicio ora din zi. De la poarta numarul patru, de pe un ponton asezat sub Marilyn Monroe si Elvis Presley care si-au scos celebritatea la vedere, dupa ce o iei inaintea unui grup de japonezi care nu ti-ar lasa loc nici pentru o fotografie, d-apoi pentru unul in barca, pleci intr-o calatorie de jumatate de ora pe canale, pentru numai 5.7 euro.
[img=507]In asteptarea barcii[/img]

In afara tinerilor pe care ii pozezi in timp ce privesc visatori de pe poduri, ghidul iti arata case albe cu scopuri caritabile, o veche fabrica de bere, diferite stiluri de arhitectura, in timp ce este atent si la lebedele, care nu par sa acorde importanta barcilor. Plimbarea pe canalul verde Groenerei este potrivita pentru a te hotari sa alegi de la vanzatorii de carti postale privelisti romantice pentru a-i face invidiosi pe colegii de serviciu.
Brugesul si Bruxelles-ul sunt probabil orasele cu cea mai mare cantitate de ciocolata depozitata in magazine, dar pentru ca Brugesul e mai romantic si sentimentul ca esti in lumea dulciurilor este mai puternic.
[img=506] una din multele ciocolaterii[/img]

Ciocolata oficiala a orasului si cea mai faimoasa din zona este Bruges Swan si poate fi gasita la toti membrii breslei fabricantilor de ciocolata. Lebada este simbolul orasului si legenda spune ca locuitorii din Bruges au fost obligati de Maximilian al Austriei sa suporte costurile intretinerii lebedelor pe canalele lor pentru ca executasera un administrator de la curte.

[img=508] pe canale[/img]
Cutiile de bomboane sunt la diferite preturi in functie de greutatea lor si le poti cumpara gata pregatite si asortate sau poti alege tu numarul si tipul bomboanelor. Pentru 14 euro cumperi 750 de grame de bomboane de ciocolata de la cei mai mari creatori: Leonidas, Pralinique de Bruges sau Verheecke.

Belgienii au 125 de fabrici de bere care produc aproximativ 800 de tipuri de bere, fiind intrecuti numai de Germania, Franta si Marea Britanie. Consumul mediu este de 93 de litri pe an.
Numai sapte manastiri produc bere trapista, sase dintre ele fiind in Belgia (Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle si Westvleteren) si una in Olanda (Koningshoeven).

Urmărește Daily Business pe Google News