- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

London, upside down

12 Jun, 08:15 • Redactia DailyBusiness

Cu ochii la avioanele care stau sa aterizeze sau la deltaplane, nici nu vezi cand ai ajuns intr-un cartier care seamana cu zonele selecte din Bucuresti si vei fi mirat cand vei afla ca aici a pus in practica Jack Spintecatorul cele mai crude operatii, cartier schimbat la fata acum de resedintele luxoase ale rusilor. [img=315]The London Eye[/img]

Te vei obisnui curand cu starea de mirare, nu atat datorita multimii noutatilor, cat din cauza firii englezilor care parca s-au hotarat sa faca totul invers fata de restul lumii.

In prima seara in Londra, incepi cu recunoasterea imprejurimilor si lasi aventura, la care te indeamna aerul locului, pentru mai tarziu. East India Docks a devenit a doua zona de afaceri a Londrei, iar complexul comercial Canary Wharf a fost proiectat de un arhitect roman, George Iacobescu.[img=313]Canary Wharf[/img]

Cele doua centre, City of London, cu 340.000 de angajati si Canary Wharf, cu aproximativ 100.000 de angajti, sunt renumite pentru cele mai mari salarii, castigul mediu fiind de 1.000 de lire sterline pe saptamana.

Din City fac parte Banca Angliei, care emite moneda britanica, Bursa de Valori, Royal Exchange, unde au loc adevaratele operatiuni de cumparare si de vanzare, cladirea Lloyd’s of London, important centru comercial, cladirea Swiss Re, un turn de sticla cu 40 de etaje, cunoscut sub denumirea de „castraveciorul erotic”.[img=316]Multimea asteapta schimbarea garzii[/img]

Restaurantele imigrantilor ocupa intreaga zona din East India Docks si te pun la grea incercare cand trebuie sa alegi intre bucataria indiana, chineza, pakistaneza sau araba. Seara, strazile sunt aproape pustii, iar dimineata sunt pline de muncitori care pleaca la lucru.

In weekend, se lucreaza la liniile de metrou sau de DRL (Docklands Light Railway) si multe trasee sunt derivate. Se creeaza mici neintelegeri cu care nici localnicii nu se descurca, ajungand sa-i intrebe pe turisti care este directia corecta.
[img=317]Schimbarea garzii[/img]

Pregatit de la ora 8.00 pentru o ceremonie, asteptata, de altfel, de turisti din intreaga lume, ceremonie ce are loc duminica la ora 11.30, ai toate (ne)sansele sa intarzii.

Dupa ce exersezi obtinerea unui bilet de calatorie de la un automat, iei DRL-ul urmand sagetile din statie, fara a deslusi insa mesajul vocal, care anunta, cu siguranta, o schimbare. Politistii care asigura ordinea in statii te indruma spre autobuzele care stau sa plece, jenandu-se parca de situatia ivita.[img=314] Soldat din garda[/img]

Ajuns la Palatul Buckingam aproape de ora 11.00, vezi ca locurile cele mai bune sunt deja ocupate, iar portile palatului, locul potrivit pentru a urmari cea mai importanta parte a ceremoniei, care are loc in curtea palatului, sunt escaladate de turisti.

Schimbarea garzii de la Palatul Buckingam nu e ultimul popas. Ea este urmata de schimbarea garzii la resedinta printului Charles, la doar cativa metri departare.

Urmărește Daily Business pe Google News