- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Motivarea non -financiara, furnizor de performanta!

22 Aug, 08:14 • marian.rujoiu

Motivarea non-financiara, furnizor de performanta!

In acest post voi face o scurta incursiune in lumea motivarii non-financiare. Vei avea ocazia sa intelegi si sa constientizezi ca motivarea non-financiara reprezinta o alternativa viabila si complementara totodata atunci cand vine vorba de motivarea angajatilor!

Modalitatile prin care un angajator arata ca ii pasa de angajatul lui!

Relatia dintre angajat si angajator constituie un factor de maxima motivare pentru angajat. Nu ne referim aici neaparat la prietenie ci in primul rand la recunoasterea meritelor atunci cand este cazul. Angajatul vrea sa fie apreciat, vrea sa vada ca cineva observa progresele sale, astfel ca recunoasterea, de preferat publica, meritelor sale conteaza enorm. Astfel, angajatul va fi mult mai motivat, mult mai eficient, mult mai performant! Si sincer acest lucru nu costa nimic, e vorba doar de un minut din viata angajatorului odata pe saptamana.

In plus angajatorul poate arata ca-i pasa de un angajat cerandu-i parerea in anumite probleme. Acest lucru este benefic nu numai pentru angajat ci si pentru angajator, care are ocazia sa priveasca problema din mai multe punct de vedere. Cerandu-i parerea angajatului sau angajatilor acestia vor simti ca fac parte dintr-o comunitate in care au si ei un cuvant de spus contribuind astfel la dezvoltarea companiei!

Motivarea financiara si cea non-financiara sunt criterii la fel de importante pentru a decide in privinta unui loc de munca!

Motivarea non-financiara a inceput sa fie prezenta si in Romania, insa foarte putin. Stim insa din experienta noastra ca acolo unde ea este aplicata functioneaza. A merge doar pe motivare financiara reprezinta o greseala majora din partea unui angajator , intrucat nu poate marii salariile in fiecare luna. Un indicator clar al motivarii non-financiare poate fi observat atunci cand unui angajat i se face o oferta salariala de catre o companie concurenta. Cu toate acestea angajatul refuza intrucat spune el: ma simt bine la actualul loc de munca. Fiecare angajator investeste in pregatirea angajatului lui, daca el insa nu va avea grija non-financiar de angajatului lui, acesta la prima ocazie va merge la o alta companie unde va folosi toata experienta acumulata anterior! La o simpla cautare pe un site online de joburi, vedem cereri de munca de la oameni angajati. Acestia isi cauta un alt loc de munca, explicatia e simpla: acesta este demotivat fie financiar fie non-financiar, fie ambele dintre ele!

Parerea voastra care este? In ce situatie va aflati? Daca aveti un salariu mare, nimic nu mai conteaza? Ati plecat de la un job din alt motiv decat banii?

Urmărește Daily Business pe Google News