1. „Exista vreo regula in negocieri? Raspunsul corect este: Nu , in negocieri nu exista reguli!”
2. „Sunt permise minciunile, inselatoria si amagirile? Raspunsul corect este : „Da orice este permis!”
George Ross – Negociatorul sef al lui Donald Trump
De obicei , imi place sa citesc cartile de business scrise de cei din linia intai.
In sensul ca moda scriiturilor de business umple librariile cu lucrari ale celor care cerceteaza businessul mai mult decat ale celor care chiar fac.
George Ross(cel care avea cuvantul cel mai greu la concedierea candidatilor din Apprentice) a scris o carte „Negocieri in stilul lui Trump” in urma experientei sale de zeci de ani petrecuti ca om de incredere si negociator sef al Trump Corporation.
Nu ma lansez sa fac cronici de carte, doar impartasesc o idee care transpare printre randuri dincolo chiar de povestile despre negociere.
Sinceritatea lui Ross scoate negocierea din manual si o pune in fata realitatii pline de suspiciosi, neincrezatori, tepari de nivel inalt, neinteresati sau oameni de calitate , printre care trebuie sa isi faca loc intr-un final satisfactia comuna.
Marele lui adevar catre oamenii de business cred ca il pot rezuma la asta:
„Fii corect si poti face ce vrei!”
In esenta, corectitudinea asupra a ceea ce faci si ce spui este important pentru relatia ta cu oamenii, in rest nu trebuie sa multumesti pe toata lumea.
Un business man nu este un politician! Nu trebuie sa multumeasca pe toata lumea.
Cu jigodiile nu ai de ce sa fii altfel decat jigodie sau indiferent, cu oamenii de calitate , nu ai de ce sa fii altfel decat om de calitate.
Dar marea hiba ramane: „cati sunt corecti ?”