Pantera Roz
reprezinta un Oximoron sau, cu alte cuvinte, un paradox. Termenul Oximoron isi are originea in limba greaca si este format din doua antagonisme: „oxi” care inseamna ascutit, patrunzator, destept si „moros” care inseamna neascutit, tocit, prost.
Astfel de termene formate din doua antagonisme dau un surplus de putere notiunii in sine. Faptul ca pantera de culoare roz nu exista, nu anuleaza termenul ci il intareste. Pentru a edifica termenul iata cateva exemple: tacere asurzitoare, cosmar frumos, calm enervant, noapte alba, ilustru necunoscut, reproductie originala.
La aceste exemple asi adauga si „guvern intelept”, termen format din doua antagonisme. Cum altfel ne-am putea referii la aparatul de stat care, cu o tenacitate demna de o cauza mai buna, isi taie singur craca de sub picioare.
Marirea impozitelor pe venit nu va duce la o crestere a incasarilor din impozite ci la amplificarea fenomenului si asa destul de raspandit, al evaziunii fiscale. Cine va duce tot greul acestor decizii, nu clasa muncitoare care nu se poate eschiva de la plata impozitelor? Cei care pana acum se eschivau de la plata impozitului pe venit vor avea un motiv in plus sa continue si sa amplifice aceasta practica.
Cum se va reflecta reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor in pensiile acestora. In ce situatie se va afla acel salariat de stat aflat acum in pragul pensiei? Cum se va calcula cuantumul drepturilor la pensie dupa aplicarea acestor masuri? De ce guvernul nu joaca cu cartile pe fata? De ce ni se spun doar jumatati de adevaruri si acelea camuflate in fraze pompoase sau amenintaoare?
Marirea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) de la 19% la 25%, asa cum se prevede, va duce la o scumpire a preturilor cu 6%, care se va adauga la scaderea pensiilor cu 15%. Aceasta masura va constituii o lovitura „sub centura” celei mai slabe populatii care si fara astfel de masuri isi duce viata de azi pe maine. „Painea noastra cea de toate zilele va deveni un lux pe care nu ni-l vom putea permite„, este declaratia sincera si ingrijoratoare a acestei paturi de oameni.
Scaderea puterii de cumparare a populatiei nu va incuraja productia ci, din contra, o va reduce la tacere. Cati someri se vor naste in urma acestori masuri? Dar ce importanta mai are acest ajutor de somaj cand si el va fi redus cu 15%. Oare ce luam pe mere nu dam pe pere?