Ziua a treia
Nu am prins soare si nici nu am reusit sa ies in parc ca sa vad cum e cu bateria. Astazi ploua si laptopul nu e rezistent la apa, plus ca as arata ciudat acum pe aceeasi banca despre care vorbeam ieri, in ploaie, cu un Mac in brate. Ce poate sa schimbe vremea impresia!
Ieri am am fost la Facultatea de Electronica pentru vizita lui Craig Barrett, Chairman la Intel. Acesta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnice din Bucuresti. Interesant moment si incerc sa revin separat cu cateva detalii. Am si filmat discursul.
Sa revin la Macbook. Chiar daca nu am plecat cu el afara din birou nu inseamna ca nu m-am mai jucat. Nu am cum:). Mi-a placut tastura. Tastele sunt extraordinar de bine spatiate si intinse pe o suprafata mai mica decat la Compaq-ul meu. Asta pentru ca la mine tastele sunt stilizate, cu margini rotunjite si efecte ce iau mult din spatiul prezent intre ele. Senzatia la apasare este foarte buna, fara prea mult zgomot si fara efort. Tasta de spatiu este singura care face insa galagie la apasare. Nu stiu de ce nu se incadreaza in acelasi tipar cu celelalte, mai ales ca nu trebuie sa iasa in evidenta, fiind deja o tasta mare(poate ca asta e cauza) si pe care e greu sa o ratezi. Datorita spatierii am avut si mai putine erori la tastare. Pentru ca nu se intinde pe o lungime prea mare, Apple a ales sa faca tasta de ENTER foarte mica. Are aceeasi forma de T fara capatul din dreapta, dar este mult mai ingusta. La prima tastare o ratezi destul de usor. Ieri am reusit sa ma obisnuiesc si acum e mult mai bine si o apas fara probleme.
Dupa taste m-am uitat la pad. E din sticla si cu o textura foarte bine aleasa ce permite alunecarea usoara a degetului. Nu faptul ca e din sticla m-a interesat cel mai mult. Pentru ca important e sa functioneze corect si fara erori. Din ce e facut, e problema constructorului, dar sa nu fie prea scump pentru mine:). Mai interesant e ca pad-ul are si rol de buton de mouse, deci cu dubla functionalitate. Asta aduce un design aparte, fara buton vizibil de mouse. M-am invatat imediat cu butonul ascuns si mi-a placut mult. Apple spune ca intreaga suprafata a pad-ului este si buton. De la cam jumatate in sus e nevoie de o apasare mai puternica pentru a-l activa. Pad-ul interpreteaza excelent miscarea unuia sau mai multor degete, avand si functii complexe, gen rotire, impingere, zoom in si zoom out, scroll. Si toate functioneaza foarte bine, fara erori.
In afara de tastatura si mouse, pe suprafata bazei se mai afla butonul de pornire, foarte discret prezent si un microfon, si mai discret. In rest niciun sticker cu niciun brand, fara etichete de Wireless, procesor sau placa video. Nimic. E curat. Am inchis capacul si l-am deschis din nou. Poti sa faci asta cu o singura mana. La deschiderea capacului nu se ridica baza, chiar daca am incercat sa faca asta si cu o viteza mai mare. Pe exteriorul ecaranului este logoul companiei, care atunci cand calculatorul este pornit este iluminat.
L-am inchis din nou. Pe laterala dreapta are unitatea optica. Nu vine cu sertar, fiind nevoie sa introduci direct DVD-ul in fanta. Interesant e ca trebuie sa il impingi aproape pana la final, procedura de asezare a discului pe pozitie fiind foarte scurta. Asta inseamna un lucru mecanic mai mic, deci consum mai redus de energie, important pentru un portabil. La eject insa mi-a scos discul pana la jumatate. Pe laterala stanga sunt toate prizele de conectare. Asta inseamna doua porturi USB, un port video special Apple, port de retea, port de alimentare, intare microfon si iesire pentru casti, plus un slot Kensington de care chiar ca ai nevoie la cat costa Macbook(varianta cu care ma joc e 5400 RON).
Dintre toate, portul de alimentare este cel mai interesant. Mufa de conectare este cu magnet. Asta inseamana ca se conecteaza usor, dar mai inseamna si ca vor fi mai putine cazurile in care te impiedici de fir si tragi ori laptopul dupa tine ori rupi mufa de alimentare ori te impiedici tu destul de tare si scapa laptopul. Se desprinde de pe laptop si atat. Simplu dar foarte foarte eficient. Pe baza, in fata, am mai gasit un port IR si un led de activitate. In rest oricat il cauti nu mai gasesti altceva. Pe spate nu are nicio eticheta. Din nou curat.
Incep sa intru in sistemul de operare. Acolo va fi interesant pentru ca pana acum am lucrat numai pe Windows. Revin!