Reduceri de costuri, minimalizarea bugetelor de marketing, si in general, focus pe vanzari, asa ar suna tactica multor companii in aceasta perioada. Preturile mai mici sau discounturile par a fi noua reteta de profit. Sau nu?
Capacitatea unui brand de a crea experienta este principiul de crestere a valorii produsului. Experienta clientului este esenta business-ului unei organizatii, nu un serviciu colateral sau o particularitate.
Decizia de a minimaliza experienta clientului si reducerea bugetelor de marketing este echivalent cu incetarea dezvoltarii produsului sau serviciului.
Cand organizatia reduce angajamentul fata de experienta oferita clientului va deteriora inevitabil pozitia fata de declaratia de valoare. Ceea ce nu este tocmai o strategie castigatoare intr-o economie tumultuoasa si un mediu din ce in ce mai competitiv.
Garantia ca un brand sa castige atat pe termen scurt, cat mai ales pe termen lung este pastrarea clientului ca prioritate strategica.
Intr-o perioada economica competitiva clientii reevalueaza prioritatile lor in materie de cheltuieli si cauta in permanenta alternative mai ieftine la produsele sau serviciile curente. O reducere a calitatii in experienta clientului va cauza doar o frustrare care va accelera decizia acestuia de a-si reorienta bugetele de cheltuieli in alta parte.
Ceea ce face in ultima instanta investitia in experienta clientului este o protectie a pozitiei curente a organizatiei pe piata.