- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Juridic

Reguli de supraveghere pentru comercianti la achizitiile publice (1)

05 Jun, 11:28 • marius.vicentiu.coltuc

Sediul materiei:

Ordin nr. 113/2008 – Regulamentul privind supravegherea atribuirii contractelor de achizitie publica, de concesiune de lucrari publice si de concesiune de servicii

Dispozitiile prezentului regulament se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, aprobata prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare

Supravegherea va viza inclusiv procedurile de achizitie publica impuse operatorilor economici de catre autoritatile de management pentru derularea proiectelor finantate din fondurile structurale acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana;
p) zile – zilele calendaristice, daca nu se precizeaza zile lucratoare

Procedura de supraveghere

Procedura de supraveghere se efectueaza de echipa de control, respectand urmatoarele etape:
a) intocmirea unei note de informare;
b) transmiterea catre autoritatea contractanta/operatorul economic a comunicarii privind inceperea procedurii de supraveghere;
c) efectuarea controlului procedurilor de atribuire aplicate de autoritatile contractante/operatorii economici;
d) incheierea procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor si/sau luarea masurilor de prevenire, stopare ori remediere a efectelor;
e) intocmirea raportului de control;
f) transmiterea catre autoritatea contractanta/operatorul economic a comunicarii privind incetarea procedurii de supraveghere.
(2) Procedura de supraveghere se va desfasura la sediul autoritatii contractante/operatorului economic si numai prin exceptie, in cazurile si conditiile prevazute de prezentul regulament, la sediul A.N.R.M.A.P.
(3) Pentru efectuarea activitatii de control in bune conditii, autoritatea contractanta/operatorul economic supus procedurii de supraveghere are obligatia de a pune la dispozitia echipei de control toate documentele si actele solicitate in termenele stabilite, precum si un spatiu adecvat desfasurarii acestei activitati, in cadrul sediului propriu.
(4) In cazul in care, pe parcursul desfasurarii procedurii de supraveghere, documentatia pusa la dispozitia echipei de control necesita o perioada mai mare de analiza, perioada de efectuare a procedurii de supraveghere poate fi extinsa cu aprobarea presedintelui.

Mai inainte de efectuarea controlului procedurilor de atribuire aplicate de autoritatile contractante/operatorii economici, directia de specialitate va intocmi o nota de informare, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1.
(2) Nota de informare va fi avizata de vicepresedinte si aprobata de presedintele A.N.R.M.A.P.
(3) Sesizarile prevazute la art. 3 alin. (2) lit. b) prima liniuta vor fi solutionate in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 233/2002.

Dupa aprobarea notei de informare prevazute la art. 6, A.N.R.M.A.P., prin intermediul directiei de specialitate, are obligatia de a transmite autoritatii contractante/operatorului economic o comunicare privind inceperea procedurii de supraveghere, care va cuprinde urmatoarele informatii:
a) perioada in care se va desfasura procedura de supraveghere;
b) obiectul si perioada la care se raporteaza procedura de supravegehere.
(2) Modelul comunicarii privind inceperea procedurii de supraveghere este prevazut in anexa nr. 2a).
(3) Comunicarea prevazuta la alin. (1) va fi transmisa cu cel putin 5 zile inainte de data programata pentru inceperea procedurii de supraveghere.

Urmărește Daily Business pe Google News