- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Rudesheim – la cules de impresii in viile Rinului

03 Sep, 23:08 • Redactia DailyBusiness

Vazute de departe, par vagonete de transportat carbuni sau piatra, pe cabluri teleferice, dar cu cat te apropii mai mult zaresti capete de oameni, cu privirile pierdute in departare. Valea Rinului, plina de castele, vii in panta, pentru a le proteja de vant si a le expune soarelui, vapoare de croaziera si vinuri renumite, poate fi admirata de la inaltime, dintr-o cutiuta cu doua locuri care te ridica la cativa metri deasupra viilor.
[img=430]Perspectiva asupra Rinului[/img]

Capatul scurtei calatorii este la statuia numita Germania, reprezentata ca o valkirie manuind spada. Monumentul Niederwald creat dupa razboiul franco-german din 1870-1871 comemoreaza intemeierea Imperiului German si victoria „cancelarului de fier”, Otto von Bismarck. Sub statuia ce reprezinta Germania este imparatul William I inconjurat de nobilime si armata. Statuia pacii este in partea stanga si cea a razboiului in partea dreapta a ansamblului.
[img=431] Rudesheim [/img]

De aici se vede cel mai bine spectacolul de focuri de artificii „Rinul in flacari” in prima sambata din iulie si tot aici vin bavarezii imbracati in traditionalii „lederhosen”, iar femeile cu asa numitul „dirndl”, o rochie prevazuta cu sort, pentru a face fotografii de nunta. Ele sunt cu atat mai reusite cu cat in cadru intra si japoneze in chimono, abia maritate si in cautare de cadre exotice.
[img=429] Rudesheim[/img]

Lasi pentru mai tarziu emotiile legate de suspendarea la inaltime deasupra viilor, cu un teleferic vechi de peste un secol, chiar daca stii ca instalatiile s-au schimbat cu un an in urma, si verifici, intai si intai, daca celebra Drosselgasse seamana cu cea din fotografii. Lata cat o ulicioara si cu doar 144 de metri lungime, merita cercetata in amanunt, casa cu restaurant sau casa cu magazin, toate fiind unice si decorate cu cel mai bun gust nemtesc.
[img=426] Drosselgasse[/img]

Muzica live rasuna de la terasele cu vin, casele adauga ghiveciuri de flori, detaliilor arhitecturale, iar magazinele vand unele dintre cele mai amuzante suveniruri, de la ceasuri de perete cu bavarezi cantatori pana la ursuleti care se tavalesc de ras, de pe o parte pe alta, sub privirile turistilor. Casele din cherestea, decorate cu motive florale sau viticole sunt construite in secolul al XV- lea, iar acoperisurile seamana cu mici clopotnite.

Rudesheim am Rhein, oras situat in partea superioara a Rinului a intrat in patrimoniul mondial UNESCO din 2002. Aici este si cel mai vechi castel de pe Rin, Bromserburg, construit in secolul al IX- lea.
[img=427] Drosselgasse[/img]

Cele 100.000 de hectare de vii ale Germaniei sau cei 10 milioane de hectolitri produsi pe an nu reprezinta decat 1.3% din suprafata mondiala cultivata cu vie sau 3.3% din productia mondiala de vin. Insa, Rinul, Mosela, Lacul Constanta sunt renumite pentru vinul de Riesling, 60% dintre podgoriile mondiale de Riesling fiind in Germania, unde climatul specific cu nopti racoroase este prielnic pentru coacerea lenta a strugurilor.
[img=428] Drosselgasse[/img]

Vanzarile de vin in Germania au crescut cu 2,2% in 2008, iar in valoare cu 7,4%. Una din doua sticle de vin cumparate in Germania este din productia interna, adica 49.4% din cota de piata.
Germanii prefera vinurile frantuzesti (13.6% cota de piata), italiene (12,7%) si spaniole (5,9%). Vinurile rosii nemtesti conduc in vanzari, reprezentand 54,7% din vanzarile totale de vinuri. Principalii bautori de vinuri nemtesti sunt englezii, americanii si olandezii.

Urmărește Daily Business pe Google News