Est intradevar o intrebare dificila. Plec de la aceasta intrebare intrucat am constatat ca motivarea non financiara pentru angajatorii romani, reprezinta mai mult concepte teoretice, sau neexplorate suficient …. practica ne omoara!
Tu ai lucra cu un OM ca tine? Ai curajul sa te privesti in oglinda? Probabil raspunsul pe care si l-ar da fiecare dintre noi ar fi:
Da, mi-ar placea sa lucrez pentru mine!
Intrebarea de substanta este, insa:
De ce ai lucra pentru un om ca tine, care sunt motivele?
Motivarea nonfinanciara inseamna stimularea angajatului sa lucreze mai bine, mai mult, mai eficient, cu drag, cu tragere de inima, fara sa fie vorba la mijloc de stimulente financiare!
Lucreaza angajati tai asa?
Sau tu ca angajator lucrezi asa?
Motivarea nonfinanciara reprezinta atat o responsabilitate, cat si un plus din partea angajatorului. Responsabilitatea este data de profesionalismul companiei si de viziunea acesteia. Daca vrei performanta, daca vrei rezultate, atunci ai si responsabilitatea de a motiva nonfinanciar. Categoric, a duce o politica de motivare nonfinanciara, va reprezenta un plus la sfarsitul anului atunci cand vei privi la profitul companiei. Extreme Training livreaza un training in acest sens, training care se adreseaza angajatorilor ce vor sa aplice instrumente performante in domeniul Resurselor umane.
Totodata, te poti numara printre acele companii pentru care „merita sa lucrezi”. Formandu-ti acest renume, vei atrage mult mai multi potentiali angajati performanti din piata muncii. Acestia te vor cauta pentru ca au aflat ca la tine e „mai bine”! Din nou, poti afla raspunsul la aceste probleme, raspunzand la intrebarea: De ce as lucra eu pentru mine?
Poti fideliza un angajat daca duci o politica de motivare nonfinanciara. Trebuie sa recunoastem ca motivarea financiara nu reprezinta totul, insa este foarte importanta, aceasta fiind cea care poate face diferenta dintre tine, ca angajator, si competitorii tai.
Raspunde-ti la intrebarea:
De ce ai lucra tu pentru tine?
Poti de asemenea sa te intrebi apoi: Pentru ce persoana mi-ar placea sa lucrez?
Dupa cum observam, plasam motivarea nonfinanciara in jurul celui care conduce. Persoana care conduce nu este totul, insa este acel 20% din total care produce 80% din efecte.
Aceasta intrebare este foarte interesanta de pus, chiar si de catre angajat. Poate afla lucruri despre el. Aceasta intrebare care face parte din formula evaluarii de 360 grade, reprezinta curajul tau de a te autoevalua, curajul tau de a face un pas catre excelenta.
Astept parerile voastre!
De ce ati lucra voi pentru voi, fie ca suntei angajati, fie angajatori?
Mai multe despre motivarea nonfinanciara puteti vizualiza prin click pe Ultimele intrari aflate in dreapta acestui articol
Scris de Marian Rujoiu
Trainer Manager Extreme Training