1. Energie.
Oamenii sunt atrasi de persoanele cu energie, pentru ca energia e contagioasa si iti ridica moralul. Recrutorii sunt si ei oameni.
2. Bune maniere. Imbracaminte adecvata, tinuta corecta, contact vizual cu intervievatorul, asezarea pe scaun dupa ce acesta ia loc – toate aceste lucruri denota respect pentru recrutor si situatie.
3. Maturitate. Oamenii maturi stiu cum sa se concentreze pe nevoile altora. Cei imaturi sunt focusati mai multi pe ei insisi. Angajatorii ii prefera pe primii.
4. Discernamant. Cand intervievatorul incepe o intrebare cu „Spune-mi despre ce ai facut in…?” ai ocazia sa aduci exemple care sa puna in lumina buna ta capacitate de discernamant.
5. Abilitati de rezolvare a problemelor. Intrebarea mentionata la punctual 4 este de asemenea o buna ocazie sa vorbesti despre modul tau eficient de a rezolva probleme.
6. Loialitate. Angajatorii cauta candidati care sa poata dovedi loialitate fata de ceva: o cauza, o companie, o profesie.
7. Fire vesela. O atitudine pozitiva, un zambet le arata angajatorilor ca ai putea fi o prezenta agreabila in colectivul lor. Acest lucru e foarte important.
8. Sanatate. Angajatorii vor sa stie daca vei fi capabil din punct de vedere fizic sa indeplinesti sarcinile de munca. Daca ai problemele de sanatate vizibile, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a merge la interviu.
9. Responsabilitate financiara. Pentru multe job-uri se verifica istoricul de credit. Daca ai probleme la acest capital, rezolva-le cat mai repede.
10. Demonstreaza ca termini ceea ce incepi. Din aceasta cauza, multi angajatori solicita diplome de studii.
Cititi aici mai multe detalii despre calitatile pe care un angajator le cauta la un candidat.