- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata la concedierea unui angajat

20 Nov, 11:38 • Redactia DailyBusiness
Jurnalistii de la BusinessWeek au alcatuit o lista cu 10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata unui angajat la concediere. In caz contrar, acestea ar putea infuria angajatul si l-ar putea determina sa dea in judecata compania, pentru a verifica daca exista un motiv serios de concediere.
10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata la concedierea unui angajat

1. E vorba de o reducere a numarului de angajati. Nu are nicio legatura cu performanta ta.

Nu spune acest lucru cand concedierea are legatura cu performanta angajatului. Dorinta ta de a proteja sentimentele angajatului poate fi utilizata ulterior ca dovada sau pretext de catre angajat pentru a acuza ca a fost discriminat.

2. Te-am tinut in spate multi ani. Nu e posibil sa mai continuam asa in aceste timpuri dificile. Nu improsca trecutul cu noroi. Nu numai ca insulti angajatul, dar acesta ar putea avea o alta evaluare anterioara asupra performantelor proprii.

3. Nu avem de ales, trebuie sa te concediem. Intotdeauna exista si alte optiuni. De ce sa nu tolerezi mediocritatea inca putin? Disponibilizarea nu trebuie sa apara ca singura optiune valabila, asa ca nu sugera acest lucru.

4. Esti singurul vinovat. Nu ai muncit destul de mult. Tine cont de munca angajatilor, dar nu le pune la indoiala integritatea. Cand angajatii se simt atacati personal, contraataca.

5. Pentru mine este la fel de greu cum iti este tie. Intotdeauna este mai greu sa fii concediat decat sa concediezi. Nu te astepta ca un angajat care urmeaza sa intre in somaj sa-ti inteleaga durerea.

6. Acesta nu e jobul potrivit pentru tine. Cand vei avea un job potrivit, imi vei multumi. Acest lucru te-ar putea face pe tine sa te simti mai bine, dar nu si pe angajat. Multumirea ar putea veni ulterior sub forma de citatie la tribunal.

7. Imi pare rau, dar esti concediat. Imi pare rau ca am ajuns in aceasta situatie. Angajatul ar putea intelege ca tu te inseli. Nu e tocmai timpul potrivit pentru a discuta intelesul cuvintelor „imi pare rau”. Evita scuzele, chiar daca te vei simti prost ca nu le folosesti.

8. Stiu cum te simti. Chiar daca ai fost concediat recent si stii cum se simte angajatul, nu e cazul sa-i impartasesti experienta in acel moment.

9. Intotdeauna vei face parte din familia companiei. Este o declaratie usor susceptibila de ipocrizie.

10. Scuze ca te anunt prin e-mail, dar esti concediat. Acest mod ar putea fi legitim, dar e lipsit de curaj. Si ii invita pe angajatii nervosi sa sara la tine.

Urmărește Daily Business pe Google News