- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

5 semne ca esti un sef prost

23 Feb, 16:12 • Redactia DailyBusiness
Multi sefi nu sunt constienti de imaginea negativa pe care si-au creat-o in randul angajatilor, potrivit specialistilor in resurse umane citati de The Wall Street Journal, care prezinta 5 semne ca managerii nu colaboreaza eficient cu subalternii.
5 semne ca esti un sef prost

1. Mail-urile catre angajati cuprind un singur cuvant.

Managerii au tendinta de a fi foarte expeditivi, mai ales atunci cand raspund la mail-urile unor angajati. De exemplu, la o propunere trimisa sefului, o angajata a primit ca raspuns un mail in care scria doar „Y”. Gandindu-se ca Y vine de la „Why” (de ce?), ea si-a pierdut 20 de minute pentru a scrie un mail in care sa ofere sefului explicatii legate de propunerea sa anterioara. Pana la urma, s-a dovedit ca „Y” insemna „Yes” (da).

2. Vorbesti foarte rar fata in fata cu angajatii.

Sefii se folosesc din in ce mai mult de mijloacele moderne de comunicare pentru a evita discutiile fata in fata cu angajatii.

„Nimeni nu vrea sa faca aceasta munca murdara, dar tine de datoria sefului”, a spus un specialist in resurse umane. Discutiile fata in fata sporesc increderea dintre sef si subaltern.

3. Angajatii lipsesc de la munca pentru ca se imbolnavesc des.

Angajatii se vor preface ca sunt bolnavi, pentru a evita un sef prost. Mai mult, exista studii care demonstraza ca un sef prost poate dauna sanatatii angajatilor.

Spre exemplu, un studiu – publicat in Suedia in 2008 si realizat pe un esantion de 3.000 de persoane – releva ca respondentii cu sefi prosti au sanse cu 20-40% mai mari sa faca infarct.

4. Angajatii tai lucreaza peste program, dar tot nu se incadreaza in deadline.

Sefii noi au tendinta de a le da angajatilor termene-limita nerezonabile. Spre exemplu, o angajata a unei firme din New York a spus ca a inceput sa lucreze 15 ore pe zi de cand a venit un sef nou. Acesta le-a spus sa promita clientilor termene de livrare mult mai scurte. Acestea erau insa imposibil de respectat, potrivit angajatei.

5. Incepi sa tipi.

Chiar daca nu tipi efectiv la angajati, este suficient sa ridici tonul pentru a le cobori moralul. Angajatii se vor simti reprimati constant si vor cauta sa te evite, chiar si atunci cand vor avea o problema importanta de discutat cu tine.

O astfel de atmosfera de lucru duce la scaderea productivitatii, potrivit specialistilor citati de The Wall Street Journal.

Urmărește Daily Business pe Google News