1. Prezentati avantajele de a lucra in compania dumneavoastra.
Atunci cand primeste o alta oferta de job, un angajat nu vede decat partea buna a companiei unde este tentat sa plece. De aceea, este bine sa subliniati punctele tari ale companiei dumneavoastra de cate ori aveti ocazia.
2. Aratati-le ca exista posibilitatea de a evolua.. Asigurati-va ca angajatii au o viziune clara asupra cum arata viitorul lor in cadrul companiei. Ajutati-va de exemple de persoane care au evoluat in cadrul companiei si si-au construit cariere pe termen lung.
3. Puneti umarul la dezvoltarea angajatilor.In special angajatii IT sunt vulnerabili la gandul ca stagneaza in cariera, motiv pentru care este important sa investiti in dezvoltarea lor profesionala.
4. Dati-le informatii despre companie. Angajatii trebuie sa fie informati in legatura cu evolutia companiei, indiferent ca vestile sunt bune sau nu. Angajatii neinformati pot face cele mai pesimiste presupuneri, iar la o comparatie cu alta companie, a dumneavoastra sigur va iesi in dezavantaj.
5. Evitati suprasolicitarea angajatilor.Urmariti cu atentie semnele suprasolicitarii (absente, performanta scazuta) si impartiti sarcinile in perioadele aglomerate.
6. Pastrati nivelul de beneficii la un nivel competitiv. Chiar daca nu puteti oferi salarii mai mari decat competitorii dumneavoastra, incercati sa compensati prin oferirea unui program de lucru flexibil, spre exemplu.
7. Laudati performanta. Aprecierea muncii bine facute este un instrument de retentie in orice companie. Cei mai buni angajati nu trebuie sa uite niciodata ca munca lor este valoroasa.
8. Diversificati-va metodele. Reevaluati-va regulat metodele aplicate pentru retentia angajatilor. Nu ezitati sa-i intrebati ce isi doresc sa primeasca ca recompense sau beneficii. S-ar putea sa primiti alte raspunsuri peste cateva luni.