Din cei 700 de cursanti, 170 au primit saptamana aceasta certificatele de absolvire Exec-Edu. Programul a fost creat de fundatia Asebuss.
Lavinia Rasca, director general Exec-Edu, a spus ca numarul cursantilor care au finalizat anul acesta programul este in crestere cu 20% fata de 2007. Din cei 700 de cursanti, 62% au fost femei, iar 38% barbati. Rasca a explicat aceasta situatie prin faptul ca zona de middle management din Romania este acoperita, in cea mai mare parte, de femei.
Cele mai solicitate programe de training in anul de studiu 2007-2008 au fost cele de leadership, negociere, vanzari, time management si managementul proiectelor. Cererile din partea multinationalelor si a companiilor locale au inregistrat volume aproape egale.
In ceea ce priveste piata de training din Romania, potrivit reprezentantilor Exec-Edu, volumul de cereri a urcat anul acesta cu 20%, comparativ cu 2007, iar pentru anul viitor, acestia prognozeaza un ritm de crestere de cel putin 10%.
„In 2009, cererea pentru programe de dezvoltare nu va scadea, insa vor creste foarte mult aptidudinule competitive. Performanta va deveni cuvantul cheie, iar angajatorii vor fi atenti la investitiile in programele de instruire, si din ce in ce mai sofisticati in solicitarile pentru astfel de programe. Trainingurile nu mai sunt suficiente, sunt ca un leucoplast care acopera rana”, a afirmat Rasca.
„Dezvoltarea angajatilor unei companii va presupune combinarea consultantei cu programele de instruire centrate pe participant, cu coaching-ul, mentoring-ul si, uneori cu terapia”, a adaugat si Oana Scarlat, director de marketing Exec-Edu.
Exec-Edu este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata programelor complexe de instruire din Romania. Compania a fost creata de Asebuss, in 2005, prin externalizarea componentei sale de formare manageriala si consultanta.