- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Afacerile Extreme Training au crescut cu 40% in S1

26 Jun, 14:02 • andra.gheorghe
Furnizorul training-uri si teambuilding-uri Extreme Training si-a crescut cu 40% veniturile in primul semestru al anului, fata de perioada similara din 2007, si vizeaza, pana la finele lui 2008, afaceri cu 30% mai mari fata de cei circa 81.000 de euro raportati in 2007.
Afacerile Extreme Training au crescut cu 40% in S1

„Am lansat Extreme Training in urma cu 3 ani, axandu-ne activitatea pe programe de training si team building. In 2007 am inregistrat venituri de circa 300.000 lei (81.000 euro), iar pentru 2008 cred ca vom creste cu circa 30%”, a declarat pentru DailyBusiness Marian Rujoiu, managerul general al companiei.

Compania lucreaza cu sase traineri profesionisti, si pregateste alti 3 care isi vor incepe activitatea pana la sfarsitul anului.

Clientii preponderenti ai furnizorului vin din aria auto, imobiliara si medicala, iar cele mai cerute programe sunt trainingurile de vanzari, time management, tehnici de negociere si management de proiect. Tariful mediu zilnic pentru un training desfasurat de companie este de 1.000 de euro, pe o grupa de pana la 20 de participanti.

Pe partea de teambuilding, cele mai solicitate sunt programele care combina exercitii de comunicare cu activitati extreme (paint ball, ATV-uri, tiroliana sau rapel), dar si cele care simuleaza scenarii spectaculose, gen „treasure hunt”.

Training-urile insumeaza circa 80% din piata locala de HR

Potrivit lui Marian Rujoiu, training-urile ocupa o pondere de circa 75-80% din totalul pietei locale de HR, in timp ce teambuilding-ul detine un segment mult inferior. Explicatia acestui decalaj este explicat de seful Extreme Training prin specificul celor doua servicii: in timp ce trainingul raspunde unor nevoi de perfectionare a angajatilor, team buliding-ul are caracter ocazional.

Tot pentru asigurarea unei profesionalizari permanente a angajatilor, nume importante de companii multinationale care activeaza in Romania au ales sa-si internalizeze serviciile de training, prin angajarea unui trainer permanent. Insa cat de eficienta este in timp aceasta solutie?

Marian Rujoiu neaga eficienta pe termen lung a acestei optiuni, motivand fapul ca un trainer nu poate fi performant in cazul in care are contact cu un singur mediu.

„Lucrand pentru un singur client, in calitate de angajat, trainerul este cumva izolat, ii lipseste competitia, iar feedback-ul pe care il vor primi cei care lucreaza in agentii de training va fi mult mai puternic decat cel primit de trainerul angajat in departamentul unei multinationale”, a explicat Rujoiu.

Cat persista efectele unui teambuilding asupra angajatilor

Potrivit lui Rujoiu, companiile au inceput sa renunte la conceptul potrivit caruia teambuilding-ul este o forma de a-ti trimite angajatii in vacanta, acceptandu-l ca pe o investitie avantajoasa.

„Teambuildingul este o forma de invatare pe furis, discreta, care activeaza inteligenta emotionala: stapanirea de sine, empatie cu grupul, autocontrol, iar efectele unui teambuilding este imediat. Participantii primesc un feedback direct, intre ei, si invata sa-si asume un comportament, si o comunicare non-violente, o cultura pro solutie”, a precizat managerul general Extreme Training.

Printre dezavantajele participarii la un program de teambuilding, indicate de Rujoiu, se numara riscul adancirii fisurilor deja existente in cadrul echipei.

„90% din relatiile angajatilor unei companii se consolideaza dupa un teambuilding, insa 10%, fisurate dinaintea programului, isi adancesc problemele in timpul si dupa teambuilding. Sunt descoperiti, in acest caz, angajati cu caractere diferite, si cu obiective diferite ale grupului, respectiv ale companiei”, a afirmat reprezentantul Extreme Training.

„In aceste situatii, angajatorul are doua solutii, ori descopera din timp fisura si incearca sa o repare, ori renunta la angajatul neadaptat la cultura grupului si a companiei”, a adaugat acesta.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Andra Gogan, martoră a incendiilor devastatoare din Los Angeles: „Suntem pregătiți să plecăm în caz de de evacuare. E panică”
Andra Gogan, martoră a incendiilor devastatoare din Los Angeles: „Suntem pregătiți să plecăm ...
Prognoză optimistă! Economia României va accelera, în 2025
Prognoză optimistă! Economia României va accelera, în 2025
Pensiile românilor întârzie în ianuarie 2025. Când își vor primi seniorii României primii bani din acest an
Pensiile românilor întârzie în ianuarie 2025. Când își vor primi seniorii României primii bani ...
Scapă de facturi uriaşe şi evită accidentele casnice! Cele 7 aparate electrocasnice pe care trebuie să le scoţi din priză înainte de culcare
Scapă de facturi uriaşe şi evită accidentele casnice! Cele 7 aparate electrocasnice pe care trebuie ...
Coaliția a hotărât data alegerilor prezidențiale: 4 mai, respectiv 18 mai 2025. Crin Antonescu rămâne candidatul comun
Coaliția a hotărât data alegerilor prezidențiale: 4 mai, respectiv 18 mai 2025. Crin Antonescu rămâne ...
Numerele de înmatriculare interzise în România. Șoferii nu pot folosi aceste combinații de litere și cifre
Numerele de înmatriculare interzise în România. Șoferii nu pot folosi aceste combinații de litere ...
Toți șoferii trebuie să știe ce drepturi au dacă primesc o amendă abuzivă. Pașii prevăzuți în Codul Rutier
Toți șoferii trebuie să știe ce drepturi au dacă primesc o amendă abuzivă. Pașii prevăzuți ...
Modul secret în care supermarketurile își spionează clienții și angajații. Dezvăluirile unei casierițe
Modul secret în care supermarketurile își spionează clienții și angajații. Dezvăluirile unei ...
Care e cea mai mare pensie din Armata Română. Ministrul Apărării: „Vreau să demontez un mit”
Care e cea mai mare pensie din Armata Română. Ministrul Apărării: „Vreau să demontez un mit”
Analiză – Ce se va întâmpla în 2025 cu leul în raport cu euro și dolarul. Care sunt cele mai mari riscuri pentru România
Analiză – Ce se va întâmpla în 2025 cu leul în raport cu euro și dolarul. Care sunt cele ...
Prognoza meteo 9 ianuarie 2025. Cum e vremea în țară, la munte și în Capitală
Prognoza meteo 9 ianuarie 2025. Cum e vremea în țară, la munte și în Capitală
Ce efecte are „ordonanța trenuleț” asupra economiei. Se taie facilitățile IT-iștilor, dezastru pentru muncitorii din construcții, agricultură și industria alimentară
Ce efecte are „ordonanța trenuleț” asupra economiei. Se taie facilitățile IT-iștilor, dezastru ...
Oferte de excepție la Lidl la început de 2025. Cele mai căutate produse vor fi disponibile la raft începând de joi, 9 ianuarie
Oferte de excepție la Lidl la început de 2025. Cele mai căutate produse vor fi disponibile la raft ...
Interzis din ianuarie 2025! Decizie foarte importantă privind alimentele din magazine
Interzis din ianuarie 2025! Decizie foarte importantă privind alimentele din magazine
Daniel Onoriu a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare. Avocata fostului pilot: „Ori se omoară, ori face ceva”
Daniel Onoriu a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare. Avocata fostului pilot: ...
Angajări 2025. Care sunt cele mai căutate locuri de muncă din România: „Cele mai disponibile rămân în profesii tradiționale”
Angajări 2025. Care sunt cele mai căutate locuri de muncă din România: „Cele mai disponibile ...
Supermarketul „La Cocoș” din Brașov și-a amânat de două ori lansarea din cauza lipsei de angajați, deși salariile depășesc 7.000 de lei
Supermarketul „La Cocoș” din Brașov și-a amânat de două ori lansarea din cauza lipsei ...
Cât costă ceasul elvețian rar pe care îl poartă Mark Zuckerberg. Accesoriul de lux cu care a atras toate privirile
Cât costă ceasul elvețian rar pe care îl poartă Mark Zuckerberg. Accesoriul de lux cu care a atras ...