Rezultatele studiului sunt partiale, iar autorii dau detalii despre metodologie pe site-ul propriu.
Potrivit studiului, un angajat din Bucuresti castiga cu 30% mai mult decat unul din Cluj sau Timisoara si aproape dublu decat unul din Constanta, Galati, Mures sau Oradea.
Angajatii din Brasov sunt pe locul doi dupa Bucuresti la capitolul venituri, inaintea oraselor universitare cu traditie, cum ar fi Cluj sau Timisoara, iar angajatii dintr-o companie multinationala sunt platiti cu 25% mai mult decat cei dintr-o companie cu capital integral romanesc.
Pentru Bucuresti, veniturile pentru un IT manager poate ajunge la un maxim de 8100 lei, in timp ce pentru un development manager acesta poate ajunge si la 12730 lei. Pentru un consultant IT, salariul poate ajunge la 6350 lei, iar pentru un chief information officer sau chief technology officer poate ajunge la 21820 lei, potrivit studiului.
Pentru celelalte judete, un IT manager poate castiga maxim 3820 lei, in timp ce un development manager poate ajunge la 5460 lei. Un consultant IT poate obtine un salariu care poate atinge 3500 de lei, un senior programmer poate obtine un salariu de 3750 lei.
Potrivit aceluiasi studiu, in companiile mari versus companiile mici, se poate observa ca pentru personalul tehnic, marimea companiei in care lucreaza nu influenteaza foarte mult venitul. La management insa, se observa un salt de +30% la venit, intr-o companie mai mare, cu peste 50 de angajati.
La capitolul companii de stat versus companii private, intr-o companie privata se castiga in medie cu 50-60% mai mult decat intr-o companie de stat, iar un manager intr-o companie privata poate ajunge si la un venit de trei ori mai mare decat la stat.
Ghidul-Salariilor.ro este un site independent care realizeaza anual un studiu despre nivelul salariilor si beneficiilor din industria IT din Romania.