Modificarile vor fi introduse pana in toamna acestui an, releva Memorandumul de intelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeana in urma misiunii din aprilie-mai, prezentat de [url=http://www.mediafax.ro/social/comisia-europeana-a-obligat-guvernul-sa-modifice-din-nou-legislatia-muncii-vezi-ce-modificari-au-fost-cerute-8267503/]Mediafax[/url].
„Se va largi categoria de situatii in care pot fi folosite contracte de munca pe durata determinata, asigurandu-se ca aceasta nu va creste segmentarea pietei muncii. in acelasi timp, legislatia privind protectia angajatilor va fi adaptata la principiile flexicuritatii”, se arata in document.
Principiul flexicuritatii este definit de catre Comisia Europeana drept un concept care sa impace pretentiile angajatorilor cu cele ale angajatilor, imbinand flexibilitatea si securitatea pentru lucratori si companii, inclusiv prin abordarea mai flexibila a procedurilor de angajare si de concediere.
Prin noul Cod al Muncii, intrat in vigoare la inceputul acestei luni, Guvernul a extins perioada in care munca suplimentara poate fi compensata prin ore libere platite, de la 30 zile la 60 zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.