- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cele 100 de secrete simple ale oamenilor de succes

12 Feb, 00:05 • Redactia DailyBusiness
Autor: David Niven
Cele 100 de secrete simple ale oamenilor de succes

Editura Curtea Veche
Colectia Carti Cheie

Pret 22 lei

Titlu original: The 100 simple secrets of successful people: what scientists have learned and how you can use it

Cartea intr-un minut:
Fiecare vrea sa-si cunoasca masura valorii personale si pentru asta se supune periodic unor testari sau evaluari. Imbunatatirea performantei nu are nicio legatura cu postul pe care-l ocupa cineva, ci cu imbunatatirea imaginii de sine.

Cronica DailyBusiness

Conceptul despre sine este alcatuit dintr-o combinatie de principii si sentimente formate in experiente care se acumuleaza in timp, in cadrul familiei si la locul de munca. Cu cat o persoana are mai putina incredere in sine, cu atat va renunta mai repede la ceea ce vrea sa obtina.

Succesul depinde mult mai mult de comportamentul actual decat de locul de nastere sau de educatie. Oportunitatile se gasesc pe drumul fiecaruia, totul depinde de propria alegere.

Efortul este unul dintre cei mai putin importanti factori in obtinerea succesului. Nu aduce niciun rezultat efortul ineficient si este o sursa imensa de descurajare. Efortul moderat intr-un mod eficient poate sa aiba insa rezultate bune.

Pentru a avea succes trebuie sa te bucuri de ceea ce faci si sa folosesti succesele mici pentru a avea puterea de a face eforturi continue. Fiecare etapa distincta merita atentie in vederea indeplinirii obiectivului final.
Nu exista restrictii de varsta atunci cand este vorba de succes. Dureaza atat cat este nevoie pentru a obtine succesul si acesta nu poate fi refuzat pentru ca a venit prea tarziu.

Succesul nu depinde de urmatoarea realizare. Altfel, cand promovarea sau o marire de salariu sunt obtinute, grijile pentru urmatorul proiect scad bucuria succesului. Sentimentele de succes decurg din intreg ansamblul eforturilor, al credintelor, al experientelor, al vietii unui om.

Decizia de a face o schimbare confera sentimente de control si optimism, care nu vor dura atat timp cat schimbarea nu se produce. Eforturile repetate de schimbare, cu pretinderea unor rezultate rasunatoare intr-un interval de timp scurt, reduc sentimentul de satisfactie privitor la calitatea vietii cu 40%.

[quote=]Persoanele care pastreaza un jurnal, sau scriu despre lucrurile la care aspira, isi sporesc cu 32% sansele de a simti ca fac progrese[/quote]

Efectele afirmarii dorintelor sunt temporare, iar impactul lor paleste in timp. Atunci cand rezultatul nu se face simtit, apare disperarea. Iar la urmatoarea afirmatie, va fi si mai dificil sa regasesti chiar si un entuziasm temporar.

Succesul nu apare ca urmare a unor artificii de automotivare si a unor afirmatii privind rezultatele dorite, ci in urma unui efort constant si bine informat de a face progrese. In plus, simplul fapt ca petreci timp vizualizand diverse scenarii poate submina valoarea deciziei luate.

Sentimentele de succes se bazeaza pe pozitia unei persoane in comparatie cu cei care au realizari mai putine. Sentimentele sunt la fel de dependente de cadrul fiecaruia de referinta, pe cat de influentabile sunt de toate realizarile din trecut.

Pentru a simti ca ai reusit in viata, nu trebuie sa constati ulterior ca ai fost nevoit sa renunti la lucrurile cu adevarat importante pentru tine.

Succesul incepe cu definirea obiectivelor si cu elaborarea planurilor necesare pentru a le indeplini. Cei care isi stabilesc obiective sunt cu 50% mai increzatori in sansa lor de a-si atinge scopurile si cu 32% mai siguri ca detin controlul asupra vietii lor.

Oamenii care abordeaza lucrurile in mod ordonat, cu bun simt, consecventa si staruinta vor obtine in cele din urma rezultatul dorit.

Urmărește Daily Business pe Google News