- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cine sunt cei mai bogați oameni din lume. Topul celor 10 miliardari

11 Aug, 08:37 • Amarie Giorgiana
Topul celor mai bogați oameni din lume s-a schimbat la mijlocul anului 2024. Ordinea lor și averile s-au schimbat. Primii 10 miliardari ai lumii au averi uluitoare în diverse domenii.
Cine sunt cei mai bogați oameni din lume. Topul celor 10 miliardari
  1. Lista celor mai bogați oameni din lume a suferit modificări la jumătatea anului 2024. Totuși, primii 10 miliardari au averi uluitoare în domenii diverse, potrivit Current Affairs. Într-o societate și o epocă alimentate de ambiție și de dorința de a face business, există o listă de nume cunoscute care au reușit să atingă averi inimaginabile. Lista realizată recent de Forbes arată că liderii au reușit să urce pe cele mai înalte trepte ale succesului, ajungând în topul celor mai bogate persoane din întreaga lume.
  2. Cine sunt cei mai bogați oameni din lume. Cum arată lista cu topul celor 10 miliardari

    Cu toate că pare greu de crezut, valoarea netă a primilor 10 cei mai bogați oameni din lume depășește PIB-ul a numeroase națiuni. Astăzi, averea lor este concentrată în principal în sectoarele tehnologiei, finanțelor și comerțului cu amănuntul. Miliardarii lumii au reușit să scoată în evidență realizările lor remarcabile, aptitudinile profesionale în antreprenoriat, dar și influența majoră asupra economiei mondiale.

    Iată cum arată lista miliardarilor lumii:

    1. Elon Musk. În vârstă de 53 de ani, fondatorul Tesla și Space X deține titlul de cel mai bogat om din lume. El are în prezent o participație de 23 % la Tesla.

    O parte semnificativă a averii sale, aproximativ două treimi, este legată de succesul Tesla. Musk a ținut prima pagină a ziarelor în octombrie 2022 când a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. În noiembrie 2021, averea lui Musk a ajuns la uimitoarea sumă de 320 de miliarde de dolari.


    2. Jeff Bezos. În vârstă de 60 de ani, Bezos a decis în urmă cu trei ani să renunțe la funcția de director general al companiei de comerț electronic Amazon, păstrându-și totodată funcția de președinte. În cursul aceleiași luni, el s-a îmbarcat într-o călătorie spațială la bordul unei rachete dezvoltate de Blue Origin, o companie privată de explorare spațială pe care a înființat-o și pe care a finanțat-o generos cu miliarde de dolari.

    3. Bernard Arnault. A treia cea mai bogată persoană din lume, este CEO și președinte al Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), cea mai mare companie de produse de lux din lume, care cuprinde aproximativ 70 de mărci renumite de modă și cosmetice. Printre numele notabile din portofoliul său se numără Louis Vuitton, Christian Dior, Moet & Chandon și Sephora. În ianuarie 2021, LVMH a finalizat achiziția bijutierului Tiffany & Co. pentru suma uluitoare de 15,8 miliarde de dolari. Cei cinci copii ai lui Arnault contribuie la diverse sectoare din cadrul imperiului LVMH. În ianuarie 2023, acesta a numit-o pe fiica sa Delphine la conducerea Dior, al doilea cel mai mare brand al grupului.

    4. Mark Zuckererg. Co-fondator și CEO al Meta, a înființat cunoscuta rețea de socializare Facebook, în anul 2004. Pe atunci, el avea vârsta de 19 ani și era student la informatică și psihologie la Universitatea Harvard. Facebook a fost creat pentru a potrivi numele studenților din campus cu fotografiile acestora. În 2006, Facebook s-a deschis tuturor persoanelor cu vârsta de cel puțin 13 ani și cu o adresă de e-mail validă. În mai 2012, Zuckerberg a scos compania la bursă, iar până în decembrie 2016, a ocupat locul 10 pe lista Forbes a celor mai puternici oameni din lume. În prezent, Zuckerberg deține aproximativ 13 % din acțiunile companiei. Tehnicianul în vârstă de 39 de ani este căsătorit cu Priscilla Chan și este tatăl a trei fiice. Împreună cu soția sa, el cheltuiește 3 miliarde de dolari în încercarea de a stopa, vindeca sau gestiona toate bolile până în anul 2100.

    5. Larry Ellison. În vârstă de 79 de ani, Larry Ellison a co-fondat firma de software Oracle în 1977 și a deținut funcția de CEO al acesteia până în 2014. În prezent, își asumă rolurile de președinte executiv și de director tehnologic al companiei. În 2012, Ellison a ținut prima pagină a ziarelor când a achiziționat insula hawaiiană Lanai pentru suma de 300 de milioane de dolari. Ellison s-a aventurat, de asemenea, în investiții la Salesforce.com, NetSuite, Quark Biotechnology Inc. și Astex Pharmaceuticals.

    6. Larry Page. Acesta și colegul său de doctorat de la Stanford, Sergey Brin, au co-fondat Google în 1998. Inițial, Page a deținut funcția de CEO până în 2001 și ulterior a reluat acest rol din 2011 până în 2015. El rămâne membru al consiliului de administrație al Alphabet, compania mamă a Google, și păstrează un control semnificativ asupra companiei în calitate de acționar majoritar. În plus, Page a jucat un rol esențial în calitate de investitor fondator al Planetary Resources, o companie care intenționează să extragă resurse din asteroizi și alte corpuri planetare.

    7. Warren Buffett. În vârstă de 93 de ani și supranumit Oracolul din Omaha”, Warren este unul dintre cei mai realizați investitori din istorie. Este șeful Berkshire Hathaway, un conglomerat de investiții cu un portofoliu diversificat care cuprinde numeroase companii, precum Geico, furnizor de asigurări, Duracell, producător de baterii, Apple, Nu Holdings și lanțul de restaurante Dairy Queen.

    8. Sergey Brin. Alături de colegul său de doctorat de la Stanford, Larry Page, Sergey Brin a jucat un rol esențial în crearea motorului de căutare Google în 1998. Originar din Rusia, Brin a ocupat inițial funcția de președinte tehnologic la Google, iar ulterior a trecut la supravegherea proiectelor speciale, inclusiv la dezvoltarea Google Glass, un dispozitiv portabil cu „ochelari inteligenți” activați vocal. În prezent, Brin este membru al consiliului de administrație al Alphabet, compania mamă a Google, păstrând în același timp o participație semnificativă de control în cadrul companiei.

    9. Bill Gates. În 1987, Forbes l-a recunoscut pentru prima dată pe Gates ca miliardar. Din 1995 până în 2017, acesta și-a păstrat titlul de cea mai bogată persoană din lume, cu scurte excepții în 2008 și din 2010 până în 2013. În 2021, Gates și Melinda French Gates și-au finalizat divorțul, Melinda primind cel puțin 6 miliarde de dolari în acțiuni ca parte a înțelegerii. După ce a condus Microsoft timp de 25 de ani, Gates și-a îndreptat atenția către întreprinderile filantropice.

    10. Steve Ballmer.Coleg de facultate la Universitatea Harvard cu Bill Gates, a preluat rolul de CEO la Microsoft din 2000 până în 2014. Călătoria sa la Microsoft a început în 1980, când s-a alăturat companiei ca al 30-lea angajat, după ce a renunțat la MBA la Universitatea Stanford. În același an în care Ballmer s-a retras de la Microsoft, el a ținut prima pagină a ziarelor prin achiziționarea echipei de baschet Los Angeles Clippers pentru suma uluitoare de 2 miliarde de dolari, stabilind un nou reper pentru cel mai mare preț plătit pentru o echipă din NBA la acea vreme.

    Citește și: Elon Musk nu dă înapoi cu niciun proiect! Tesla va folosi roboți umanoizi în fabricile sale. De când va fi posibil

    Iată și averile deținute de cei mai bogați oameni ai lumii, potrivit topului realizat de Forbes:

    Citește și: Cădere spectaculoasă a veniturilor Tesla în primul semestru al 2024. Ce plănuieşte Elon Musk

Tags: