Astfel, managerul de spital cu peste 400 de paturi, ca si managerul din Serviciile de Ambulanta vor beneficia de minimum 6,50 salarii minime si cel mult 6,80 salarii minime, iar directorul medical va avea intre 6,15 si 6,45 salarii minime, relateaza Mediafax.
In cazul managerilor spitalelor care au mai putin de 400 de paturi, coeficientii sunt intre 6 si 6,30, iar cei ai directorilor medicali si directorii medicali din serviciile de Ambulanta intre 5,85 si 6,20.
Asistentul sef din Serviciile de Ambulanta va avea intre 4,40 si 4,70 salarii minime.
In cazul personalului de specialitate medico-sanitar, medicul primar din spitale clinice judetene de urgenta, spitale regionale, spitale de specialitate de urgenta, servicii de ambulanta sau institute de medicina legala va avea intre 4,20 si 5,25 salarii minime, iar medicul primar din unitati sanitare cu personalitate juridica, de asistenta sociala si de asistenta medico-sociala vor avea intre 3,35 si 4,25 salarii minime.
Diferente exista si intre medicii specialisti, cei din spitalele mari sau cele de urgenta avand coeficineti intre 3,30 si 4,15, iar ceilalti intre 2,90 si 3,70.
Medicului stagiar va avea 1,90 salarii minime.
Cel mai mic coeficient din sistemul sanitar, respectiv 1,10, este atribuit infirmierelor. De 1,20 salarii minime vor beneficia sora medicala debutanta, tehnicianul dentar debutant sau statisticianul medical.
Potrivit proiectului de lege, in situatia in care medicul de garda la domiciliu este solicitat pentru a acorda asistenta medicala de urgenta la nivelul unitatii sanitare publice si nu poate fi contactat sau nu raspunde solicitarii, acesta va fi sanctionat prin diminuarea salariului de baza individual cu 5-10 la suta pe o perioada de 3 luni, in conditiile legii.
Federatia Nationala Sindicala „Ambulanta” a anuntat, sambata, ca va declansa un protest national, miercuri de la ora 9.00, in toate serviciile de ambulanta din tara, sindicalistii fiind nemultumiti de modul in care a fost negociat proiectul legii salarizarii unice, cerand cresterea coeficientilor de ierarhizare cu cel putin un punct pentru personalul din serviciile de ambulanta.
De asemenea, membrii Federatiei „Solidaritatea Sanitara” din Romania isi exprima nemultumirea pentru modul in care au fost incadrat personalul din sectorul sanitar pe grila de salarizare si pentru lipsa totala de dialog si transparenta de care a dat dovada Ministerul Sanatatii pe toata perioada negocierilor la Legea unica de salarizare.