Editura ProEditura
In afara colectiilor
Pret 24 lei
Titlu original: Trump: How to get rich
Cartea intr-un minut:
Este o carte cu un titlu american, scrisa de un om care stie sa povesteasca. Fie ca e vorba de afaceri, de familie, de proiecte media, de o saptamana din viata sau chiar de coafura sa neobisnuita, Donald Trump nu lasa aproape nicio pagina fara „scantei” si fara umor.
Cronica DailyBusiness
Daca lucrezi cu oamenii care se potrivesc stilului tau de management, vei avea mai putine probleme in a-ti administra afacerile. Donald Trump lucreaza cu cei mai buni si ii prefera pe indivizii creativi pentru ca acestia au rareori nevoie sa fie motivati. Ei au suficienta energie pentru a fi mereu in actiune si tocmai de asta este nevoie pentru a reusi cu adevarat.
Primul exemplu vine de la sef, pentru ca angajatii nu vor munci mai mult decat el. Trump tine usa biroului deschisa pentru ca angajatii sa fie liberi sa-i vorbeasca sincer.
Dincolo de functia unui angajat, poti descoperi competente la care nu te astepti. De aceea, a demoraliza angajatii si a-i intimida este contraproductiv.
Un om de afaceri pasionat de meseria sa trebuie sa urmareasca in permanenta evolutia profesiei sale ca sa „ramana in carti”. Experienta si abilitatea ajuta, dar dinamismul trebuie intretinut ca sa-l pastrezi.
„A invata este un nou inceput pe care trebuie sa ni-l impunem zilnic. E cel mai bun mod de a descoperi lucrurile pe care le poti face si sa vezi lumea deschizandu-se. Invata ceva nou zilnic, fie ca te intereseaza sau nu”, spune Donald Trump.
El invoca exemplul a doua publicatii, New York Post si Wall Street Journal, urmarite chiar pe parcursul catorva ani, pentru a putea cunoaste ambianta pietei, a-i sesiza ritmul, a sti care sunt cele mai bune investitii si cei mai buni consilieri. Cel mai bun sfat pe care il da Trump este sa nu investesti decat in produse la care te pricepi.
Daca faci ceea ce-ti place, vei fi castigator. Viata ta profesionala trebuie neaparat sa te pasioneze. Trump a devenit o marca datorita riguroaselor sale criterii de calitate.
[quote=Donald Trump]Poti sa ai diplome prestigioase, fara instinct iti va fi greu sa ajungi in varf si sa te mentii acolo[/quote]
Cum nu se intampla numai lucruri bune, va trebui sa inveti sa le infrunti si pe cele rele. „Faptul ca am invatat sa ma astept sa am probleme m-a ajutat sa nu risipesc multa energie si m-a scutit de surprize neasteptate”, afirma autorul cartii.
Cei cu temperament sociabil au un avantaj in plus. Ei vor actiona fara sa astepte sa-i ajute cineva, pentru ca asta nu se va intampla niciodata. Pana la ce punct este un om fericit si ce asteapta in plus, ramane sa se intrebe si sa determine. „Daca ai o atitudine buna, ajungi repede acolo unde iti doresti”, crede Donald Trump.
Cei care vor sa ajunga la succes in linie dreapta nu au simtul realitatii. Invingatorii stiu ce inseamna constanta si vad in fiecare lucru fata lui ascunsa. „Afla ce au facut altii ca sa reuseasca si fii pregatit sa faci de doua ori mai mult”, este sfatul celebrului om de afaceri.
Cei mai buni negociatori au studiat si practicat persuasiunea. Arta de a-i intelege pe ceilalti este de folos in toate domeniile vietii. „Fii sigur de ceea ce faci”, spune Trump, convins ca in asta consta adevarata putere.
Principala regula a negocierii este „cel care are aurul face regulile”. Daca abordezi o negociere fara sa stii nimic despre interlocutorul tau, lasa-l sa vorbeasca, asculta-l, observa-i tonul si limbajul, ca sa-ti dai seama daca vrea intr-adevar sa faca afaceri cu tine.
Cand ti se spune Nu la masa de discutii, acest blocaj este un punct de la care poti construi. „Invata sa spui Nu si considera acest conflict ca pe o oportunitate de care trebuie sa profiti”, spune Trump.
Este important sa strangi toate informatiile despre interlocutor si sa fii flexibil. O afacere buna este aceea in care ambele parti ies in castig.