- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Fabrica Arctic a rămas fără angajați! Motivul deciziei ciudate a companiei turcești

18 Jul, 20:00 • Alexe Raluca
Fabrica Arctic Găești a fost închisă preț de două zile, respectiv pe 16 și 17 iulie. Angajații fabricii turcești au fost înștiințați că s-a decis încetarea temporară a activității.
Fabrica Arctic a rămas fără angajați! Motivul deciziei ciudate a companiei turcești

Fabrica Arctic Găești a stat, timp de două zile goală, angajații fiind lăsați liberi. Conducerea a anunțat că activitatea fabricii se sistează pentru două zile, mai exact pe 16 și 17 iulie.

Citește și: De unde provine laptele din produsele Olympus? Puțini români știu că fabrica celui mai iubit brand de lactate nu e în Grecia

Fabrica Arctic a rămas fără angajați

Decizia de închidere a fabricii s-a luat cu acordul sindicatului, cauza fiind condițiile meteo insuportabile din timpul orarului de lucru. Totuși, angajații nu s-au putut bucura din plin de aceste două zile libere, căci salariații pot opta fie pentru concediu de odihnă sau concediu fără plată, fie efectuează ore suplimentare pentru ca cele două zile să fie plătite integral.

În urmă cu câteva zile, angajații au efectuat un protest spontan după ce o parte dintre aceștia s-au trezit cu mai puțini bani în conturi, fiind vorba de diferențe și de 400 de lei. Motivul lipsei banilor îl dau firmele de recrutare, salariații fiind plătiți la oră, iar în lunile în care există zile libere legale sau impozite pentru prime sau alte beneficii anterioare, sumele plătite drept salariu sunt mai mici. În urma protestului, s-a acordat o creștere salarială de 100 de lei, dar nici așa angajații nu au fost mulțumiți, astfel că le-a fost dat un ultimatum: fie acceptă majorarea de 100 de lei, fie rămân fără loc de muncă pentru că fabrica s-ar închide, potrivit informațiilor din Gazeta Dâmboviței.

Cel mai mare producător local de electrocasnice, a cărui activitate a început în anul 1968, Arctic este parte a grupului turc Arcelik. Compania Beko România a cumpărat anul trecut Arctic, fiind cel mai mare producător de electrocasnice din România și din Europa Continentală.

Citește și: Fabrică cu tradiție din România, redeschisă după 30 de ani. „Deocamdată atâta putem”