Milioane de tineri sunt pe cale să termine facultatea în acest an. Cei mai mulți dintre ei vor intra pe piaţa muncii şi vor începe să-şi construiască propria carieră. Iată care sunt cele mai căutate și mai bine plătite meserii în 2024, potrivit unei platforme de freelancing din SUA, citată de Observator News.
Pentru majoritatea acestor meserii facultatea nu este un criteriu obligatoriu şi se plătesc chiar şi cu 250 de dolari pe oră. În plus, angajatorii sunt în mare grabă să găsească tineri disponibili să muncească.
Analiştii se ocupă de analiza unor seturi de date complexe pentru a obţine informaţii referitoare la o anumită traiectorie a unei afaceri. Aceştia utilizează instrumente ca Microsoft Excel, Google Spreadsheet, SQL şi Tableau.
„Tehnologia este nouă și evoluează într-un ritm nebun. Așa că oamenii care știu să utilizeze această tehnologie vor fi cei care vor câștiga în acest joc”, spune un expert.
Analiştii de date pot încasa până la 167 de dolari pe oră.
Ai putea citi: Meseriile care dispar din România! Ministerul Muncii va lua marea decizie
În ceea ce privește construirea de site-uri web și aplicații, dezvoltatorii full stack sunt responsabili de întreg procesul, după cum explică Vicki Salemi, HR expert pentru Monster. Mai exact, sunt responsabili atât pentru interfața pe care o vede utilizatorul, cât și pentru mecanismele care o fac să funcționeze. Ținând cont de dezvoltarea permanentă a tehnologiei, cererea pentru aceste aptitudini nu o să dispară prea curând. Dezvoltatorii full stack primesc până la 190 de dolari pe oră.
De asemenea, specialiștii în social media popularizează şi răspândesc informaţii despre clienții lor pe platforme precum Instagram, TikTok sau Pinterest, având rolul de a „interacționa cu clienții, de a construi branduri, de a crește vânzările şi traficul pe site”, după cum spune Salemi. Aceștia încasează 250 de dolari pe oră.
Contabilii se ocupă de analiza situațiilor financiare pentru a sprijini afacerile și persoanele fizice să funcționeze. Antreprenorii şi micile afaceri, de cele mai multe ori, au mare nevoie de astfel de experţi.
„Întotdeauna va trebui să plătim impozite”, spune Vicki Salemi.
Contabilii pot ajunge să câștige până la 125 de dolari pe oră.
Totodată, asistenții virtuali vin în ajutorul clienților să-şi „organizeze calendarul, pentru a-i ajuta cu e-mailurile, pentru a aranja unele prezentări”. Unii se pot specializa în anumite software-uri sau platforme „dar natura generalistă le permite și să fie agili”. Aceştia primesc de la 65 de dolari pe oră, potrivit sursei citate.
Nu în ultimul rând, graphic designerii „creează concepte vizuale care merg mână în mână cu branding-ul” clienților. Aceștia se ocupă de crearea logo-urilor, infografice, postări pe rețelele de socializare sau prezentări. Pentru că trăim într-o „societate vizuală”, iar această aptitudine este foarte căutată printre angajatori, veniturile pentru cei care activează ca freelanceri încep şi de la 150 de dolari pe oră.