Un dezvoltator Node.js este un profesionist în domeniul programării care utilizează Node.js pentru a dezvolta aplicații web și servere. Node.js este un mediu de execuție open-source construit pe motorul JavaScript V8 al Google, care permite dezvoltatorilor să ruleze codul JavaScript în afara browserelor web. Acest lucru face posibilă construirea aplicațiilor server-side eficiente din punct de vedere al resurselor.
Rolul unui dezvoltator node.js implică dezvoltarea sistemelor backend, inclusiv proiectarea soluţiilor tehnice, programare practică şi revizii de cod. Ana Vişian, marketing manager, bestjobs explică faptul că rolul unui dezvoltator node.js implică dezvoltarea sistemelor backend, inclusiv proiectarea soluţiilor tehnice, programare practică şi revizii de cod.
Un angajat pe poziţia de dezvoltator node.js are un salariu care variază, în medie, între 2.800 şi 3.500 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs.
„Rolul unui dezvoltator node.js implică dezvoltarea sistemelor backend, inclusiv proiectarea soluţiilor tehnice, programare practică şi revizii de cod. Responsabilităţile acoperă întregul ciclu de viaţă al dezvoltării software (SDLC), de la specificaţii tehnice până la rezultatele QA reuşite. Poziţia necesită expertiză în Node.js, JavaScript, AWS Lambda, SQL, metodologii Agile, JIRA şi Confluence.
Candidatul ideal are experienţă în tehnologie şi o licenţă în informatică sau un domeniu înrudit. Printre abilităţile tehnice căutate de către angajatori la candidaţii pentru un astfel de job se numără cunoştinţe de GraphQL, MySQL, MongoDb, REST API, AWS KMS, şi familiaritate cu modelele SDLC şi implementări CI/CD. Abilităţile puternice de comunicare, colaborare şi rezolvare a problemelor sunt esenţiale. Oferta salarială variază între 2.800 şi 3.500 euro net, ofertele disponibile acum pe bestjobs fiind majoritar remote”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.
De obicei, dezvoltatorii Node.js lucrează în cadrul echipelor de dezvoltare software și colaborează cu alți specialiști pentru a construi aplicații complexe și scalabile. Este important să aibă cunoștințe solide despre JavaScript, întrucât Node.js utilizează JavaScript pentru logica de server.
Acest loc de muncă vine și cu o serie de beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite. Cele mai importante sunt: posibilitatea de a lucra remote, acces la cursuri, conferinţe şi certificări în domeniu, zile de concediu suplimentare, beneficii personalizate.
În prezent, 233 de posturi vacante pentru poziţia de dezvoltator node.js sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt remote şi în Bucureşti, Timişoara.
Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor