- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Job-ul de 20.000 de lei salariu. Nimeni nu vrea să lucreze acolo

20 Sep, 09:14 • Bumbeneci Diana
Job-ul de 20.000 de lei salariu pe care nu-l vrea nimeni. Românii ar putea câștiga foarte mult dacă ar accepta această meserie.
Job-ul de 20.000 de lei salariu. Nimeni nu vrea să lucreze acolo

În România este la mare căutare un job bine plătit, dar mulți români aleg să renunțe la ideea de a se angaja atunci când află ce responsabilități au. Președintele Comisiei Economice din Senatul României a povestit care este job-ul pentru care angajatorii plătesc un salariu de vis, dar nu găsesc candidați.

Job plătit cu 20.000 de lei salariu

Este vorba de cel de macaragiu, popular pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, dar pe cale de dispariție în zilele noastre. Nu mai sunt școli speciale, profesionale, care să orienteze tinerii spre această meserie bănoasă. Se caută candidați atât în țara noastră, cât și peste hotare. Patronii dau și beneficii pe măsură.

În acest context, Daniel Zamfir a mai explicat că un macaragiu câștigă până și 4.000 de euro, respectiv 20.000 de lei pe lună. Problema este că nu ai cum să ocupi o astfel de poziție decât dacă ai pregătire. În acest sens, a anunțat că statul va investi un milion de euro, pentru a putea pregăti specialiști.

Știți că e criză de macaragii în construcții? Știți cât se dă salariu unui macaragiu? Suntem pe drumul bun. Investim acum un milion de euro în învățământul dual. Trebuie să pregătim oameni pentru că nu mai sunt. Umbră instructorii cu limba scoasă după un macaragiu să-i dea 4.000 de euro și nu găsesc.

Sunt realități economice care îți arată că, în anumite zone, salariile și meseriile căutate sunt plătite și în România. Pe vremea defunctului (Nicolae Ceaușescu, n.r.), erau oameni și erau școli de macaragii și școli profesionale”, a spus Daniel Zamfir, la DC News.

Vezi și: 20.000 de locuri de muncă la stat au fost scoase în piață. Joburi noi pentru români

job macaragiu
job macaragiu

În Austria, Olanda, Germania, dar și în București, Constanța, Cluj și alte orașe se caută macaragiu. Job-urile de acest fel sunt pe multe pagini cu anunțuri. Într-adevăr, salariile pornesc de la 2.000 de euro și ajung lejer la 4.000 de euro. Cei care au atestat și pot face profesia au următoarele atribuții, într-o zi de muncă:

  • să ridice greutăți, prin folosirea cârligelor, frânghiilor, lanțurilor speciale pentru ridicarea și manipularea încărcăturilor către destinațiile dorite;
  • să ajute la demontarea și transportarea macaralelor, a echipamentelor de ridicat;
  • să urmărească siguranța operațiunii, amplasarea macaralelor, a echipamentelor de ridicat în condiții de vreme schimbătoare, pe perioada orelor de program și în afara acestora

În lista de beneficii ale job-ului, mulți angajatori punctează că oferă:

  • Contract pe perioadă nedeterminată;
  • Salariu competitiv;
  • Asigurare de viață și accident
  • Bonus pentru concediul de odihnă;
  • Bonusuri în funcție de rezultate;
  • Primă de Crăciun pentru copiii angajaților;
  • Primă lunară de electricitate;
  • Zile suplimentare de concediu de odihnă, în funcție de vechimea în muncă.

Vezi și: Numărul de posturi în învăţământul preuniversitar de stat va fi majorat cu 7.800. Unde vor fi mai multe joburi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult