- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Lectii de succes de la milionari

08 Oct, 00:04 • Redactia DailyBusiness
Autor: Richard Parkes Cordock
Lectii de succes de la milionari

Editura Meteor Press
Colectia Business

Pret 19 lei

Titlu original: Millionaire upgrade: Lessons in success from those who travel at the sharp end of the plane

Cartea intr-un minut:
Tiparul mental al afaceristilor de succes este accesibil fiecaruia dintre noi. Daca te-ai gandit sa-ti deschizi propria afacere, dar n-ai avut curaj pentru ca nu credeai ca ai trasaturile care ii disting pe intreprinzatori, cartea o sa te ajute sa-ti creezi o mentalitate de invingator.

Cronica DailyBusiness

Plecand de la cartea lui Napoleon Hill, Think and grow rich (De la idee la bani) autorul investigheaza trasaturile comune ale intreprinzatorilor ajunsi milionari prin forte proprii. Pentru acesti oameni, originea si educatia nu sunt atat de importante precum experienta de viata si ceea ce invata fiecare din ea.

Succesul nu inseamna neaparat bani, ci mai ales independenta, libertate de alegere, afirmare, stil personal de actiune, posibilitatea de a crea ceea ce vrei sa creezi.

Pasiunea, dorinta si increderea in sine sunt trasaturile principale ale oamenilor care au succes. Nicio afacere nu reuseste daca nu te prinde pana la a te obseda si daca nu arzi de dorinta de a avea succes. Trebuie sa-ti placa provocarea si asta nu se intampla decat atunci cand actionezi din pasiune. A porni o afacere se aseamana cu a incepe o relatie de iubire: sa-ti asumi riscuri, sa-ti depasesti temerile si convingerile limitate.

Orice iti da sentimentul ca traiesti: o idee, un produs, o slujba sau orice te impulsioneaza si te captiveaza te poate face sa actionezi. Este esential sa fii indragostit nebuneste de ideea ta si sa manifesti dorinta arzatoare de a o pune in practica.

Iesirea din zona proprie de confort te ajuta sa te confrunti cu temerile legate de viitor. Vei avansa daca in fiecare zi vei face ceva care nu-ti place. Pentru a avea succes trebuie sa faci multe lucruri neplacute, pana la pragul de disconfort. Respingerea si esecul fac parte din viata, iar intreprinzatorul de succes este dispus sa le accepte ca regula, sa le faca fata si sa treaca peste ele.

Limitele in care te simti confortabil pot reduce nivelul de stres, dar daca nu esti fericit, vei deveni cu atat mai tensionat cu cat timpul trece.

Cunoasterea inseamna putere, trebuie sa te pui la punct cu ceea ce se intampla in lume, sa citesti, sa pui intrebari si sa ai permanent nevoie de provocari. Sa fii mereu in cautarea unui obiectiv, a unei oportunitati care sa-ti deschida orizontul unor noi posibilitati.
[quote=]Increderea in sine este cruciala si trebuie sa fie absoluta[/quote]
Este nevoie sa estimezi realist cat timp, energie si implicare esti dispus sa investesti pentru a pune bazele unui succes de durata.

Sa ai mereu un scop si sa fii activ 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Trebuie sa-ti setezi subconstientul in asa fel incat constientizarea scopurilor si ceea ce trebuie sa faci pentru a le indeplini sa reprezinte un program permanent care te va impinge mereu sa actionezi.

Scopurile sa aiba sens autentic pentru tine personal si sa fie stabilite de tine, nu de altcineva.

Ceea ce poti concepe mental, poti si indeplini. A-ti scrie obiectivele pe hartie si a le citi cel putin o data pe zi constituie modul in care iti programezi latura subconstienta a mintii pentru a le indeplini.

Nu se reduce totul la scop, este vorba de a trai cu pasiune, nu doar ca un simplu spectator al vietii.

Pentru a ajunge un intreprinzator de succes, trebuie sa lucrezi in jur de 80 de ore pe saptamana, sa te dedici cu bucurie unei munci intense. Perseverenta constituie cea mai importanta caracteristica a unui intreprinzator de succes.

Sa te obisnuiesti sa nu accepti niciodata un raspuns negativ, sa te incapatanezi sa perseverezi pana ii epuizezi pe ceilalti si ii faci sa renunte.

Urmărește Daily Business pe Google News