Studiul, realizat pe un esantion de 500 de manageri de HR din toate industriile de baza din regiune, nu a indicat trend-uri in sectoare de industrie, iar raspunsurile date de participanti au fost corelate cu tipul si targetul afacerii. Companiile americane sunt mai predispuse spre inghetarea numarului de angajati, iar cele europene, focusate pe afaceri in Europa, au indicat ca nu vor realiza schimbari strategice.
Sectoare precum FMCG (bunuri de larg consum) si healthcare sunt cele mai putin afectate de criza, desi exista cateva firme de FMCG ai caror directori au spus ca angajarile au fost incetate. Managerii de companii din domenii precum IT&C au spus ori ca au incetat angajarile ori ca le vor continua, fara nicio modificare a planului de afaceri.
52% din respondentii polonezi au afirmat ca nu vor modifica strategia de business, iar planul existent va fi urmat in continuare, fata de 39% din managerii cehi care au afirmat acelasi lucru si fata de 32% manageri ungari si 45% din managerii romani.
30% din respondentii polonezi au spus ca au primit dispozitii de la conducere sa inghete numarul de angajati existent, in timp ce 46% din managerii cehi chestionati au sistat angajarile si au ramas cu acelasi numar de angajati. De asemenea, 41% din unguri, respectiv 31% din romani, au spus ca au primit dispozitii sa opreasca angajarile si sa ramana cu acelasi numar de salariati.
17% din managerii polonezi au declarat ca angajarile efectuate la nivel local au fost amanate pana la finele anului trecut, iar 15% din cehi au mentionat ca angajarile vor fi stopate in primul trimestru din acest an. 27% din managerii unguri, ca si 24% din respondentii romani, au spus ca angajarile la nivel local au fost stopate pana la finele lui 2008.