TikTok a devenit cea mai cunoscută și accesată aplicație la nivel global și a stârnit numeroase controverse atât din partea persoanelor publice, cât și din partea autorităților. Mai multe țări au cerut interzicerea TikTok, iar Comisia Europeană amenință acum că suspendă funcția prin care utilizatorii sunt plătiți ca să petreacă mai mult timp pe aplicație. În plus, Ursula von der Leyen are în vedere interzicerea aplicației în întreaga Uniune Europeană, dacă va fi din nou în fruntea Comisiei Europene, notează Politico.
Totuși, nimic din toate acestea nu pare să-i pună pe gânduri pe tinerii pasionați de online și de platforma din care se pot face bani. TikTok dispune de un program de recompense pentru creatori, iar asta reprezintă o formă de monetizare.
Programul de Recompense pentru Creatori de la TikTok reprezintă o inițiativă de monetizare menită să îi recompenseze pe creatori pentru calitatea și originalitatea materialelor postate.
Programul face parte dintr-un proiect mai amplu, prin care compania își propune să crească oportunitățile de monetizare prin mai multe metode. Printre acestea se numără cadourile live, abonamentele, series și pulse. Cu toate că unii utilizatori sunt sceptici, programul oferă o oportunitate crescută de a beneficia de câștiguri mari. Oamenii sunt încurajați să creeze materiale video mai lungi, cerința ca videoclipurile să aibă cel puțin un minut fiind obligatorie.
Pentru a fi acceptați în programul de recompense pentru creatori, utilizatorii trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
Până la acest moment, programul de recompense poate fi accesat din SUA, Brazilia, Franța, Germania, Japonia, Coreea și Marea Britanie, urmând să se extindă în viitorul apropiat.
Pentru a ajunge să faci bani din conținutul creat pe platforma online, trebuie să urmezi mai mulți pași:
Citește și: Câți bani câștigă Andreea Bostănică din TikTok. Dezvăluirile tinerei: „Calculați cât valorează…”