- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Metoda prin care obții bani pe TikTok. Care este rețeta prin care îți poți transforma pasiunea în sursă de venit

29 May, 14:53 • Amarie Giorgiana
TikTok a introdus programul de recompense pentru creatori în luna februarie a anului 2023. Astfel, creatorii de conținut pot fi recompensați pentru calitatea materialelor postate, dar și pentru originalitate.
Metoda prin care obții bani pe TikTok. Care este rețeta prin care îți poți transforma pasiunea în sursă de venit

TikTok a devenit cea mai cunoscută și accesată aplicație la nivel global și a stârnit numeroase controverse atât din partea persoanelor publice, cât și din partea autorităților. Mai multe țări au cerut interzicerea TikTok, iar Comisia Europeană amenință acum că suspendă funcția prin care utilizatorii sunt plătiți ca să petreacă mai mult timp pe aplicație. În plus, Ursula von der Leyen are în vedere interzicerea aplicației în întreaga Uniune Europeană, dacă va fi din nou în fruntea Comisiei Europene, notează Politico.

Totuși, nimic din toate acestea nu pare să-i pună pe gânduri pe tinerii pasionați de online și de platforma din care se pot face bani. TikTok dispune de un program de recompense pentru creatori, iar asta reprezintă o formă de monetizare.

Ce oferă programul de recompense pentru creatorii TikTok

Programul de Recompense pentru Creatori de la TikTok reprezintă o inițiativă de monetizare menită să îi recompenseze pe creatori pentru calitatea și originalitatea materialelor postate.

Programul face parte dintr-un proiect mai amplu, prin care compania își propune să crească oportunitățile de monetizare prin mai multe metode. Printre acestea se numără cadourile live, abonamentele, series și pulse. Cu toate că unii utilizatori sunt sceptici, programul oferă o oportunitate crescută de a beneficia de câștiguri mari. Oamenii sunt încurajați să creeze materiale video mai lungi, cerința ca videoclipurile să aibă cel puțin un minut fiind obligatorie.

Cum funcționează programul de recompense TikTok

Pentru a fi acceptați în programul de recompense pentru creatori, utilizatorii trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să aibă cel puțin 18 ani
  • Să aibă cel puțin 10.000 de urmăritori
  • Să aibă minimum 100.000 de vizualizări valide în ultimele 30 de zile
  • Să aibă un cont personal în stare bună, conturile de afaceri nefiind acceptate
  • Să respecte regulile comunități
  • Să se afle într-o regiune unde programul de recompense pentru creatorii beta este disponibil.

Până la acest moment, programul de recompense poate fi accesat din SUA, Brazilia, Franța, Germania, Japonia, Coreea și Marea Britanie, urmând să se extindă în viitorul apropiat.

Citește și: Influencer pe YouTube sau TikTok, meseria pe care și-o doresc tinerii din România. Cât poți câștiga din această activitate

Cum îți transformi pasiunea pentru TikTok în sursă de venit

Pentru a ajunge să faci bani din conținutul creat pe platforma online, trebuie să urmezi mai mulți pași:

  • Asigură-te că îndeplinești toate criteriile de eligibilitate
  • Accesează secțiunea programului de recompense pentru creatorii în aplicația TikTok, de obicei găsită în setările contului sau sub opțiunile de monetizare
  • Urmează ghidul TikTok pentru a te ajuta în procesul de aplicare
  • Completează formularul de aplicare cu toate informațiile necesare
  • După trimitere, aplicația ta va fi revizuită de TikTok. Vei primi o notificare după ce aplicația ta a fost aprobată sau dacă sunt necesare informații suplimentare.

Citește și: Câți bani câștigă Andreea Bostănică din TikTok. Dezvăluirile tinerei: „Calculați cât valorează…”