- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Microsoft Romania: „Stim intotdeauna cine sunt angajatii cheie ai competitorilor si ce fac”

23 Mar, 16:26 • cristina.mihai
Monitorizarea angajatilor performanti de la firmele concurente si acordarea de bonusuri sub forma de actiuni sunt doua dintre strategiile Microsoft Romania in zona de gestionare a "talentelor".
Microsoft Romania: Stim intotdeauna cine sunt angajatii cheie ai competitorilor si ce fac

Cosmin Bordea (foto), directorul de resurse umane al companiei Microsoft Romania a prezentat, in cadrul HR Conference, eveniment organizat miercuri de Ziarul Financiar, care este strategia companiei fata de gasirea si retentia talentelor.

„Este esential sa stii in ce ape navighezi”, spune Bordea, care a explicat ca Microsoft are un „talent mapping”, un instrument prin care firma stie intotdeauna cine sunt oamenii care ocupa pozitii cheie in cadrul firmelor concurente si in care monitorizeaza inclusiv performantele lor in cadrul organizatiilor respective. Bordea a comentat ca aceasta baza de date este updatata o data la 6 luni.

Monitorizarea talentelor este un prim pas in recrutarea mai ales ca un alt principiu al companiei este „targhetarea celor mai buni”.

In zona de management al performantei din cadrul Microsoft intra si reinventarea pozitiilor din cadrul companiei o data la 3 ani. Astfel, periodic compania isi revizuieste si improspateaza stategiile.

Cum atrage Microsoft angajatii talentati? Bordea spune ca nu ofertele financiare sau beneficiile sunt punctul de atractie major. „Am facut un studiu in Romania din care a reiesit ca driverul major este sa devina un bun specialist, aceasta motivatie fiind mai importanta decat cea financiara”, explica Bordea, care spune ca mediul stimulativ de lucru este de asemenea important.

La nivel de loializare, Bordea spune ca „toti angajatii sunt si actionari ai companiei” din momentul in care se angajeaza, iar apoi anual, in functie de performante, se dau ca bonusuri actiuni. „Astfel, oamenii sunt mult mai dedicati”, a declarat Bordea.

Specialistii in HR sfatuiesc companiile sa aiba mai multa grija de talente si sa fie mai orientati spre gasirea si retentia acestor angajati in organizatii, mai ales ca in urmatorii 10-20 de ani se estimeaza ca va exista o criza de talente la nivel global.

Anca Podoleanu, director executiv al asociatiei HR Club a citat un studiu al Boston Consulting Group care arata ca in 2020-2030 va exista un deficit de talente in companii. Mai mult in tarile emergente aceasta criza a talentelor va fi simtita si mai acut avand in vedere ca pietele mature vor avea mai multa putere in recrutare.

Urmărește Daily Business pe Google News