Editura Curtea Veche
Colectia Tao
Pret 18 lei
Cartea intr-un minut:
„Oamenii sunt atat de fericiti cat hotarasc sa fie”, spunea Nietzsche, iar autorul ne pune la dispozitie un ghid pentru realizarea acestui obiectiv folosind motivarea.
Cronica DailyBusiness.ro
Capacitatea de a motiva, indiferent daca este vorba despre noi insine sau despre cei din jurul nostru, este la fel de importanta in viata ca banii, puterea, sexul, dragostea, sanatatea. Increderea care da viata visurilor noastre deriva din capacitatea si obisnuinta de a motiva.
In primul rand pentru a motiva pe cineva trebuie sa ai la randul tau o motivatie autentica. Motivarea trebuie sa aiba un subiect concret legat de munca sau de viata personala. Cele mai frecvente surse de motivare sunt banii, puterea, sexul, invidia, mandria, simtul datoriei.
Increderea incepe de la construirea unei viziuni, recunoasterea succesului, eliminarea momentelor petrecute in preajma persoanelor care au ca scop umilirea celorlalti.
Motivatia implica crearea unei vizuini, cultivarea increderii in fortele proprii, trecerea la actiune, observarea rezultatelor si depasirea obstacolelor, raspunsul constructiv la feedback.
Sansele de a reusi depind de construirea unei viziuni atractive, atragerea sprijinului celorlalti, alegerea momentului actiunii. Capacitatea de a gasi avantaje peste tot poate transforma imprevizibilul in avantaj. Convingerile personale sunt modul in care vedem lumea. Ele nu ar trebui sa distorsioneze realitatea.
[quote=]Frica este un motiv puternic care ne poate duce la performante extraordinare sau dimpotriva[/quote]
Oamenii se tem de esec sau de succes si, de obicei, zic „ma simt foarte bine asa cum sunt”, renuntand la actiune.
Un sentiment de insatisfactie in munca sau un eveniment traumatizant din viata personala pot avea efecte devastatoare in familie sau la serviciu. Pentru a deveni imuni la efectul dominoului, piesele trebuie tinute separat si abordate independent.
Daca un anumit domeniu al vietii merge bine, increderea ar trebui sa fie raspandita si in celelalte domenii.
NLP (Programarea Neuro-Lingvistica) este un set de tehnici de dezvoltare personala. Cele mai importante principii ale acestei teorii spun ca putem realiza aproape orice obiectiv pe care ni-l propunem.
Pentru a ne apropria de obiectivul propus trebuie sa construim o imagine foarte detaliata a obiectivului.