Astfel, comparativ cu studiul anterior, romanii sunt usor mai preocupati de importanta mesei de pranz.
„Daca in urma cu 6 luni angajatii se simteau presati de sarcinile de serviciu si renuntau la pauza de masa, in prezent acestia acorda o importanta mai ridicata pranzului si alimentatiei”, au spus oficialii portalului.
„Peste 45% dintre respondenti isi luau mereu pauza de pranz, 23% daca nu erau prea ocupati, 18% mancau mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru si aproape 13% erau prea presati de responsabilitati si sareau peste pauza de masa”, au adaugat acestia.
In prezent, 46% dintre intervievati mananca o masa calda insotita de discutii amicale alaturi de colegi, 22% isi iau o pauza scurta de mancat cateva sandvisuri pe fuga, 17% mananca la birou, pentru a nu pierde din timpul de lucru, 11% nu isi iau pauza de masa, iar 4% nu au ales niciuna din optiunile mentionate.
„Observam ca disponibilitatea pentru a lua pauza de masa a crescut, schimbare datorata cel mai probabil si cresterii sigurantei jobului, dar si unei preocupari mai mari fata de o alimentie sanatoasa. Pe langa impactul principal asupra sanatatii, lipsa unei pauze de masa isi lasa amprenta si asupra productivitatii si eficientei la job”, se arata in studiu.
Sondajul a fost efectuat la nivel national pe un esantion de 849 de utilizatori Bestjobs.ro.