Intrebati daca sunt dispusi sa se mute intr-o alta localitate pentru un job, 41,55% dintre cei peste 7.000 de respondenti au declarat ca ar face acest lucru doar daca salariul oferit ar fi mai mare decat cel actual.
Mai mult, 13% dintre participantii la sondaj ar accepta chiar un loc de munca peste hotare, daca ar fi pusi in fata acestei optiuni, ceea ce arata disponibilitatea romanilor pentru joburi in strainatate, chiar si in conditii de criza, considera realizatorii sondajului.
Un procent de 23% dintre respondenti afirma ca nu ar face sub nicio forma o schimbare de acest tip in ceea ce priveste jobul, din cauza familiei.
Majoritatea respondentilor care au declarat ca ar accepta un loc de munca in alta localitate sunt barbati – 54%, fata de 46% respondenti de sex feminin.
De asemenea, cei mai dispusi sa se relocheze pentru un job mai bine platit sunt absolventii de studii superioare si absolventii de master, cu varsta intre 21 si 30 de ani.
6% dintre candidatii chestionati pe site-ul Myjob considera ca un job intr-un alt oras ar fi o solutie viabila din punctul de vedere al experientei acumulate, pe cand 8,6% considera ca o asemenea schimbare presupune costuri prea mari.
De asemenea, 7,78 % dintre participantii la sondaj sunt de parere ca exista oportunitati de joburi in orasul de domiciliu si nu sunt dispusi sa-si caute un loc de munca intr-o alta localitate.
Sondajul s-a desfasurat online, pe portalul MyJob, in perioada 17-24 februarie, pe un esantion de 7.163 de respondenti, la nivel national.
MyJob.ro, dezvoltat de Netbridge Services, este al treilea jucator de pe piata portarilor de recrutare din Romania, principalii sai competitori fiind eJobs, liderul pietei, si BestJobs.