Programul „Dezvoltarea capacitatii de invatare in context relational”, pentru care Praktiker Romania a primit sprijinul european, este aliniat strategiei de resurse umane a companiei pe termen lung. El va fi complementar activitatilor de pregatire si formare pe care Praktiker Romania le deruleaza in prezent pentru angajatii sai.
Adaptarea la schimbarile pietei din ultimii doi ani a facut ca activitatea companiei de formare profesionala sa se concentreze in special pe competentele tehnice specifice activitatii de retail DIY.
Programul cofinantat de Fondul Social European urmareste acum dezvoltarea unui set de competente si comportamente necesare managerilor deschisi la schimbare, care pot sa relationeze eficient cu oamenii cu care lucreaza.
Sesiunile de pregatire vor fi demarate in octombrie, acestea fiind programate pe durata a doi ani. Pregatirea celor 200 de angajati cu atributii de management se axeaza pe urmatoarele abilitati: acumularea de cunostinte cat mai rapida si mai eficienta, adaptarea la schimbare intr-un timp scurt, pastrarea atitudinii pozitive fata de schimbare, managementul eficient al stresului si al emotiilor, competentele de leadership, de comunicare si de munca in echipa.
Compania se va baza pe folosirea unor formatori externi care sa-i asigure nivelul cel mai ridicat de pregatire, in concordanta cu standardele ocupationale in vigoare pe piata muncii.
Programul „Dezvoltarea capacitatii de invatare in context relational” este fundamentat pe principiul dezvoltarii sustenabile, principiu regasit atat in conceptul programului, cat si in solutia lui de implementare. Prin acest program, vor fi construite diferite instrumente de lucru care vor putea fi utilizate si dupa incheierea finantarii.
Totodata, activitatile programului vor urmari, printre altele, reducerea consumului de energie prin folosirea echipamentelor eco-energetice (criteriu de alegere a locatiilor pentru cursuri) si reducerea consumului de hartie prin utilizarea in special a suportului electronic pentru materiale.
Fondul Social European (FSE) este instrumentul principal prin care Uniunea Europeana finanteaza obiectivele strategice ale politicii de ocupare. Pentru 50 de ani, FSE a investit in programe dedicate cresterii gradului de ocupare in statele membre UE.
Pentru perioada de programare 2007- 2013, scopul interventiilor FSE este de a sustine statele membre sa anticipeze si sa administreze eficient schimbarile economice si sociale.
Praktiker Romania, liderul pietei romanesti do-it-yourself, are vanzari anuale de peste 1 miliard lei si cea mai extinsa retea de magazine specializate. Compania detine 26 de unitati in: Bucuresti, Ploiesti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare, Galati, Iasi, Targoviste, Deva, Pitesti, Buzau, Piatra Neamt si Focsani.
Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina – materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.