Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile de sanatate si asistenta sociala (6,23%) si in cele din administratia publica (5,07%).
Cea mai mica valoare a ratei locurilor de munca vacante s-a regasit in industria extractiva (0,08%), urmata de activitatile de comert cu ridicata si cu amanuntul, respectiv de transport, depozitare si comunicatii (0,37%).
Ocupatiile cele mai cautate de angajatori au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice (2,76%), si tehnicieni, maistri si asimilati (1,90%).
Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul ocupatiilor de legislatori, inalti functionari si manageri (1,00%) si cele de operatori la instalatii si masini si asamblori de masini, echipamente si alte (1,07%).
In profil teritorial, regiunea cu cea mai mare rata a locurilor de munca vacante a fost Nord-Est (2,01%), urmata de regiunea Vest (1,78%). In regiunea Nord-Vest (1,02%), respectiv Sud-Est (1,17%) s-au inregistrat cele mai scazute valori ale acestui indicator.