Astfel, in noiembrie 2010, cea mai mare valoare a castigului salarial mediu s-a inregistrat in domeniul intermedierilor financiare, respectiv 3.380 lei, iar cea mai mica valoare, de 804 lei, s-a inregistrat in segmentul hotelier si al restaurantelor.
Castigul salarial mediu nominal brut a fost in perioada analizata de 1.900 lei, cu 2,9% mai mare decat in octombrie 2010.
In noiembrie 2010, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost in crestere fata de octombrie, ca urmare a acordarii de premii ocazionale, inclusiv prime de vacanta, platii sumelor din alte fonduri, inclusiv tichete de masa si tichete cadou, dar si realizarilor de productie ori incasarilor mai mari, a revenirilor din concedii fara plata sau din somaj tehnic, a disponibilizarilor de personal cu salarii mici.
Astfel, in alte activitati extractive salariul net a crescut cu 12,3%, in timp ce in fabricarea echipamentelor electrice si a calculatoarelo si in activitatile de servicii anexe extractiei s-a majorat intre 6% si 10%.
Cresteri intre 4% si 6% s-au semnalat in activitatile de depozitare si activitatile auxiliare pentru transport, fabricarea de mobila, fabricarea de masini, fabricarea hartiei si a produselor din hartie, prelucrarea lemnului, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, activitatile de servicii administrative, fabricarea substantelor si a produselor chimice.
Scaderile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost cauzate atat de acordarea in octombrie a primelor ocazionale si a platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masa, cat si de nerealizarile de productie ori incasarilor mai mici, de intrarea in somaj tehnic si de dificultatile financiare din sectorul economic.
Astfel, in extractia minereurilor metalifere castigul salarial s-a redus cu 16,2%, iar in industria metalurgica si activitatile auxiliare intermedierilor financiare a scazut intre 4% si 5%.
Comparativ cu luna octombrie, in sectorul bugetar s-au inregistrat cresteri ale castigului salarial mediu net cu 5,2% in invatamant si cu 2,4% in administratia publica.
Castigul salarial mediu net a crescut si in sanatate si asistenta sociala cu 1,2%, ca urmare a acordarii de prime ocazionale, respectiv platii drepturilor salariale restante cuvenite salariatilor din unele unitati care ?n lunile anterioare s-au confruntat cu dificultati financiare.
Fata de iunie 2010 (luna ce a precedat aplicarea prevederilor Legii nr.118/2010 ), castigul salarial mediu net din noiembrie a scazut in sectorul bugetar cu 17,4% in sanatate si asistenta sociala, cu 17,1% in administratia publica, respectiv cu 16,5% in invatamant.
Indicele castigului salarial real pentru noiembrie 2010 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 102,3%.
Comparativ cu noiembrie 2009, indicele castigului salarial real a fost de 93,6%.