Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile de sanatate si asistenta sociala (1,48%), administratie publica (1,09%) si in activitatile de intermedieri financiare si asigurari (0,95%). Cea mai mica valoare a ratei locurilor de munca vacante s-a regasit in industria extractiva (0,05%), hoteluri si restaurante (0,06%), respectiv in activitatile de tranzactii imobiliare (0,11%).
Ocupatiile cele mai cautate de angajatori au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice – grupa majora 2 (0,69%) si de lucratori operativi in servicii, comert si asimilati – grupa majora 5 (0,59%).
Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul membrilor corpului legislativ ai executivului, inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori din unitatile economico-sociale si politice – grupa majora 1 (0,32%) si cea de mestesugari si lucratori calificati in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor – grupa majora 7 (0,36%).
In profil teritorial, regiunea cu cea mai mare rata a locurilor de munca vacante a fost Nord-Est (0,97%), urmata de regiunea Vest (0,60%). In regiunea Sud-Est (0,21%), respectiv Nord-Vest (0,32%) s-au inregistrat cele mai scazute valori ale acestui indicator.