- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent

01 Jul, 01:33 • Redactia DailyBusiness
Autor: Dale Carnegie
Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent

Editura Curtea Veche
Colectia: Dale Carnegie

Pret 25 lei

Titlu original: How to Win Friends and Influence People

Cartea intr-un minut:
Dale Carnegie, cel mai cunoscut autor de literatura motivationala, rezuma principalele metode prin care oamenii isi pot optimiza relatiile cu semenii si cu lumea.

Cronica DailyBusiness.ro

Un om recompensat pentru rezultate va invata mai mult si va retine cu usurinta. Critica nu are efecte pozitive pentru ca il plaseaza pe individ in defensiva si il obliga sa se apere. In plus, raneste orgoliul personal, lezeaza sentimentul de importanta si starneste ranchiuna.

Oamenii au tendinta sa se justifice si sa arunce vina asupra altora. Este usor sa critici si sa gasesti vinovati, dar este nevoie de caracter si de autocontrol pentru a putea intelege si ierta. A intelege motivele pentru care un om face ceva este mai profitabil decat a critica.

Oamenii pot fi determinati sa munceasca de cei care stiu mestesugul de a destepta in oameni vointa de a trece la actiune. Dorinta de a fi important ii face pe oameni sa fie mereu la moda, sa conduca ultimul tip de masini si sa-si laude copiii. Ambitia lor poate fi ucisa foarte repede de critica superiorilor. De aceea, e mai bine sa lauzi si sa stimulezi oamenii, decat sa dezaprobi si sa faci observatii.

Secretul succesului rezida in capacitatea de a intelege punctul de vedere al celuilalt si de a vedea lucrurile atat din perspectiva lui, cat si din a interlocutorului.
[quote=]Sefii obtin rezultate mai bune punand intrebari decat prin ordine directe[/quote]
Interesul sincer fata de cei din jur iti aduce mai multi prieteni decat daca te-ai stradui sa-i faci pe altii sa se intereseze de tine. Zambetul oglindeste bunavointa si lumineaza viata celor ce il vad.

A retine prenumele este un lucru important pentru oameni. Un bun ascultator ii incurajeaza pe ceilalti sa vorbeasca despre ei. Discursul trebuie sa fie in concordanta cu interesele interlocutorilor.

Oamenii merita foarte putin credit pentru ca sunt ceea ce sunt, iar cei care le reproseaza intoleranti, enervati, nu trebuie sa fie invinuiti pentru ceea ce sunt. Ei sunt niste oameni sarmani care trebuie compatimiti.

Oamenilor le vine mai usor sa asculte critici dupa ce sunt laudati pentru calitatile lor. Cei care invata pe cont propriu, din propriile greseli, au mai multa initiativa.

Urmărește Daily Business pe Google News