Astfel, aproximativ jumatate dintre cei intervievati (48,27%) considera ca noul pachet de legi dezavantajeaza clar angajatii si favorizeaza patronii, in timp ce 40,43% dintre respondenti se asteapta la abuzuri din partea companiilor, in urma aplicarii Codului.
Mai putin de 2% dintre participantii la studiu au fost de parere ca noul Cod al Muncii va genera locuri de munca si va fi mai usor sa te angajezi (1,55%) sau ca vor fi mai bine platiti pentru munca prestata (1,49%).
Cei chestionati au mai spus si ca modificarile vor crea confuzie, Codul nu era necesar (5,81%), in timp ce doar 2,45% cred ca angajatii vor fi mai performanti cu noile norme.
Pe de cealalta parte, nici angajatorii nu sunt mai multumiti de noua legislatie, astfel incat mai mult de jumatate dintre companiile chestionate (53,85%) considera ca schimbarile aduse de Guvern vor crea doar confuzie.
Aproape o treime (30,77%) dintre angajatorii care au participat la studiu cred ca noile prevederi vor creste performanta angajatilor si sub 8% considera ca acestea ii vor ajuta sa angajeze mai usor si sa creeze noi locuri de munca.
Tot 8% declara ca era nevoie de o lege care da prioritate nevoilor investitorilor.
Studiul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 1-15 martie, pe un esantion reprezentativ de 2.805 de persoane.