„Ultima tendinta, confirmata de inscrierile din aceasta toamna, este ca numarul celor care platesc cursurile pe cont propriu creste”, a declarat prof. univ. dr. Lavinia Rasca, director general Exec-Edu.
„In urma masurilor de reducere, sau chiar taiere a bugetelor de training din companii, dar si a cresterii competitivitatii pe piata muncii, managerii au devenind constienti ca participarea la cursuri de calitate e o investitie cel putin la fel de importanta ca si o masina sau un proiect imobiliar”, a mai spus Rasca.
Potrivit studiului, 73,7% dintre manageri apreciaza ca traingurile i-au ajutat sa-si dezvolte abilitatiile de luare a deciziilor, in timp ce alti 64,1% considera ca s-au intors la lucru cu idei noi pe care le-au implementat in companiile pe care le conduc.
De asemenea, 21% dintre managerii care au participat la cursuri au promovat in cariera, iar 7,1% s-au lansat in antreprenoriat.
Pe de alta parte, absolventii considera ca si-au imbogatit cunostintele si abilitatile (31,5%), iar 15,7% au apreciat oportunitatile de networking si schimbul de idei cu colegii cu un nivel similar de experienta (9%).
Alte beneficii apreciate de absolventi sunt structurarea informatiilor (6,3%) si obtinerea unei viziuni de ansamblu asupra domeniului studiat (6,7%) si, abia pe ultimul loc, diploma (0,9%).
Cei 200 de top si middle mangerii care au participat la studiu au varste cuprinse intre 26 si 49 de ani si au absolvit cursuri in cadrul Assebus Exec-Edu.